Gamersgate lanserar reklamfinansierat gratisspelande i höst.

Den svenska spelnätbutiken #Gamersgate startar i höst en reklamfinansierad gratistjänst. Du får alltså tillgång till spel utan att betala pengar för dem, istället ska annonser betala kalaset. Denna spelvärldens svar på Spotify och Voddler får premiär i Sverige och USA redan i september och man räknar med Europalansering i början av nästa år.

Så här kan gratistjänsten komma att se ut.

Gamersgate har i dagsläget 3000 spel till försäljning i sin digitala butik. Hur många som kommer bli tillgängliga via den nya tjänsten är i dagsläget oklart, men företaget skriver i en pressrelease att man hoppas att en stor del av dem på sikt kommer ingå. Reklamen kommer visas i tre steg: banners på Gamersgates sajt, annonser medan spelet laddas ner och fullskärmsannonser varje gång spelet startas, det berättar vd:n och ägaren Theodore Bergqvist för Dagens Media.

Företaget räknar med att ha 20 miljoner registrerade medlemmar inom två år. Om du är nyfiken att testa tjänsten innan den släpps kan du lägga in en ansökan här.

Skulle jag få reklam i nyllet tom när man spelar skulle jag bara bli förbannad. Sköter dom det snyggt så...fine! 05/06 Har inte använt mig av Spotify och kommer inte heller göra det i framtiden, vägrar stödja detta skämt. De enda som tjänar pengar på en tjänst som Spotify är bolagen, artisterna får ytterst liten del av detta. Tack vare denna sabla tjänst har en av mina... 05/06 Jag hoppas, vilket jag nog inte behöver göra länge, att de lägger in en betalfunktion. Tillgång till alla nya releaser för 99:- månaden - för bekväma casualspelare som mig hade det varit guld värt. 04/06 Grejen med Spotify är ju att de kommer att gå i graven när nästa tjänst kommer ut och gör vad de gjorde tidigare - tillhandahöll musik bekvämt och gratis. Om de håller sig till det här så kan det nog funka. 04/06 spelens spotify? där allting är reklam och skit ifall du inte betalar för det och även om du betalar för det så har du en värdelös interface? nej tack. 04/06 Fan va värdelöst, + Hjärntvättning som med alla andra reklamer å skit. 04/06 Verkligen ingen bra idé. Är helt emot, hoppas att det floppar totalt. 04/06 Heh, ni skämtar väl bara, som vanligt ( i varenda tråd det handlar om PC-spel dyker ni upp och klagar och sprider osanningar ) . Det finns ganska många som föredrar att spela på PC. Och vi är absolut inte svältfödda heller :) ( Vi är nöjda med vad vi... 04/06 Tja, det låter ju onekligen riktigt bra och kan nog locka såväl casuals som hardcore att återigen blörja spela på PC och inte bara konsol. Ska bli intressant att se hur det slutar, men PC är ju direkt svälfödd bortsett från The Witcher 2 ^^ 04/06 Bra! 04/06
Skicka en rättelse