#2K Games meddelar glatt att #Xcom är att vänta för släpp till Windows, Xbox 360 och Playstation 3(!) nionde mars nästa år. I samband med detta har en ny E3-trailer äntrat vårt arkiv som bjuder på en något mysigare gameplaybild än vi getts tidigare. I spelet tar du dig an rollen som specialist från amerikanska regeringen som ska se till att det utomjordiska hotet inte ballar ur totalt, och till din hjälp har du ett gäng agenter som förhoppningsvis bär fräcka attiraljer.

– Varje gång jag tänker på Xcom ryser jag till, av tanken på att vara vittne till korruptionen och förstörelsen av din värld samtidigt som du är helt maktlös och inte kan göra någonting åt det. Jag är glad att idag kunna tillkännage att vi erbjuder den här upplevelsen till en ännu bredare publik när Xcom släpps till Xbox 360, PS3 och PC i mars 2012, säger Cristoph Hartmann på 2K.

Du kommer slå till mot utomjordingarna, sno deras teknologi och göra allt du kan för att mänskligheten inte ska utplånas. Men för tillfället bör du nog spana in filmen istället.

[video=8085]