Igår tillkännagav #Gaijin Entertainment sitt #World of Planes, vilket givetvis förde tankarna till #Wargamings #World of Tanks. Helt väntat är det då inte att just Wargaming precis tillkännagav #World of Warplanes, vilket satsar på liknande upplevelse som just World of Tanks fast i luften. Flygplan från 1930 till slutet av 1950-talet kommer finnas att tillgå. På liknade sätt som just World of Tanks förväntas du kunna uppgradera dina pans... flygplan och låsa upp nya tillägg och andra godsaker.

– Vi är stolta över att tillkännage ännu en högkvalitativ free-to-play-titel till världens gaming-community. World of Tanks har vart extremt framgångsrikt, och vi menar på att få till samma höga kvalité, om inte högre, till World of Warplanes, säger Victor Kislyi på Wargaming.

I och med att ingen mer information ges, vare sig släppram eller liknande, och pressmeddelandet innehåller mest slödetaljer om World of Tanks gissar vi att tillkännagivandet just nu har att göra med World of Planes. Eller på grund av E3, eller en kombination.

Vi gissar att Gaijins onlinesatsning blir mer av en simulator, medan Wargamings dito blir en mer arkadig sådan.