Nintendos nya – en bakåtkompatibel konsol med surfplattekontroll.

#Nintendo presenterade nyss Wii U, en ny konsol där dess bärbara och touchscreen-utrustade kontroll står i centrum. Maskinen är bakåtkompatibel med tillgängliga Wii-tillbehör och ska fungera med Wii-spel. Exakt hur var märkligt nog väldigt otydligt under presentationen - kontrollen fick all uppmärksamhet - men det lutar åt en HD-konsol som strömmar spelen till kontrollen.

Wii U presenteras på Nintendos E3-presskonferens.

Wii U-kontrollen har en touchskärm på 6,2 tum som man kan spela på. Med höljet inräkat ligger den därmed storleksmässigt nära surfplattor. Den har två analoga styrspakar,gyroskop, gyrofunktion, accelerometer, kamera, mick, högtalare, sannolikt en stylus-penna, rumble, trigger-knappar, med mera. Augmented reality-funktioner (som på 3DS:en) gör att du kan interagera med teven.

Själva Wii U-konsolen (tror vi – den presenterades inte ordentligt...).

En serie spel är på väg till den nya maskinen, bland annat #Lego City Stories, #Batman: Arkham City, #Tom Clancy's Ghost Recon, #Tekken, #Ninja Gaiden 3 och #Metro: Last Light.

Vi ber att få återkomma med mer information senare. Wii U får premiär nästa år.

Underbar kontroll? Man kunde lägga den på marken och köra med wii kontrollen såg jag, det låter som en bra kontroll... Nintendo har aldrig haft en skön kontroll (och hållbar). 08/06 Men du...hur vet du att alla spel som kommer komma till den är i 1080p??? Tro fan att dom visar det när dom demonsterar den...men hur blir det när spelen kommer komma? Det va ju snack om att alla ps3 spel skulle vara i 1080p också...se hur det gick Bli... 08/06 Inga av spelen du nämnde körs i 1080p. Crysis 2, LA Noire och Mass Effect har alla väldigt lågupplösta texturer. Det enda spelet som är i närheten att konkurrera är Uncharted, men då de varken körs 1080p eller har lika högupplösta texturer så slås även... 08/06 Tycker att det verkar ganska brilliant. Wii förstod jag mig aldrig riktigt på hur man skulle använda (det känns inte som någon 3d-partsutvecklare gjorde det). Men detta, det dyker upp hur många tuffa idéer som helst på couchmode-spel, både hardcore och... 08/06 känns något udda, inget som lockar direkt.. men när man lästa att det verkar sitta en smaskig mutering av power i dne blev man ju liite mer sugen som dne teknikhora man är ;) 08/06 Fail i mina ögon. Kommer att sälja som smör i vilket fall som helst. 08/06 Wooaa, dom är inte precis fega Nintendo. Det ser ut som en spännande och innovativ lösning på handkontrollerna, och det finns en del solklara säljargument (farsan som tröttnat på att ungarna ständigt ockuperar TVn eller som vill ha en iPad men kan nöja... 08/06 Jag har aldrig sagt att den på något sätt är sämre än 360/ps3. Men du överdriver något fruktansvärt, finns hur många spel idag som är minst lika snygga, Crysis på 360, La Noire på ps3, mass effect men framförallt Uncharted (döhh) Fram tills dess att vi... 08/06 Jag har kollat nästan konstant på GT och du måste ha missat att allt som visades upp för Wii U från tredje part var från från antingen PS3 eller 360. Enligt utvecklarna av Darksiders II så är den bättre än de båda när det kommer till hårdvara och vad... 08/06 Efter att ha läst denna: http://wii.ign.com/articles/117/1173582p1.html blev jag faktiskt rätt sugen på maskinen. Tydligen ska kontrollen vara både lätt och skön att hålla i... Känns mer förtroendeingivande att läsa intryck från någon som faktiskt testa... 08/06
Skicka en rättelse