En gång i tiden (en rätt lång period) jobbade Jason West och Vince Zampella på #Infinity Ward och skapade Call of Duty-lir efter Call of Duty-lir. Efter en lång serie händelser hoppade de av och drog istället igång #Respawn Entertainment. Ingenting visas upp under E3, men under ett möte röjer Frank Gibeau på #Electronic Arts att det är mer av en sci-fi-pangare de håller på med, än en modern shooter som exempelvis #Battlefield 3.

– Titlar som Respawn – och jag tror Insomniac-titeln är lite mer av ett actionspel än en ren shooter – strör vi där vi ser opportunistiska öppningar, antingen när det kommer till släppschema, eller ur en genreståndpunkt. Dom är vanligtvis mer av sci-fi-orienterade shooters, där Medal of Honor- och Battlefield-varumärkena uppenbarligen är mer nutida militär-titlar, sa Gibeau (via CVG)

– Så det tillåter oss att plocka upp och välja bland de bästa sci-fi-pangarna. Det ger oss möjlighet att kämpa mot märken som Gears och Halo och sätta dem på platser i vår släppkalender där de inte kannibaliserar på oss, och det är den grundläggande strategin för att ta oss framåt.

Vi har tidigare rapporterat om att analytikern Michael Pachter gissat att Respawn håller på med en Halo-dödare. Kanske det blir en strid mellan Respawns nya och #Halo 4 redan nästa år.