Spansk polis har gripit tre personer som misstänks ha deltagit i Playstation Network-intrånget tidigare i våras. De arresterade ingår enligt polisen i en hacker-grupp som kallar sig själva "Anonymous", som beskrivs som ett löst sammansatt nätverk individer som attackerat flera företags- och regeringshemsidor, enligt New York Times.

Personerna uppges vara ledningen för den spanska avdelningen av Anonymous hacker-nätverk. En 31-årig man greps i slutet av maj i Almeira i sydöstra Spanien. Via hans datorserver i en lägenhet i staden Gijón ska 31-åringen tillsammans med två andra 30-åriga män ha orsakat det illegala intrånget i #Sonys Playstation Network. De ska också ha attackerat banker, energibolag och myndighetssajter i Spanien, Egypten, Algeriet, Libyen, Iran, Chile, Colombia och Nya Zeeland.

En talesperson för Sony i Tokyo, Mami Imada, säger till New York Times att företaget inte har någon kännedom om gripandena. Tidigare har Sony avslöjat att skadorna för Playstation Network-intrånget kan uppgå till drygt 173 miljoner amerikanska dollar, eller 1,15 miljarder kronor.