I en intervju med Seattle Times röjer Mike Delman, chef för global marknadsföring på #Microsoft, att Xbox Live på olika sätt kommer integreras i nästa års Windows 8.

– Jag tror att det är ett smart drag av oss. Om vi gör det och har alla PC:s att leverera till, då blir det en stor Live-grund. Det är vårt jobb att få till det så att du kan köpa en film på ett ställe och spela den överallt, köpa ett spel på ett ställe och spela det överallt. Att få saker portabla är ett viktigt fokus för oss, säger Delman.

– Vare sig det är vi eller Apple eller någon annan, så vill folk ha möjlighet att navigera multipla enheter i ett specifikt ekosystem på ett sömlöst sätt så vi lägger mycket energi på det. Xbox Live kommer vara den bestående mediatjänsten över de olika enheterna. Vi har tonvis med material och tillgångar. Att få till ett mer enat system för dessa vore bra för oss och bra för konsumenterna.

Intressant blir om det exempelvis går att köpa en titel via din Xbox 360, som du sedan kan ladda ner och spela på din Windows-burk. Vi berättar mer så snart ny information dyker upp.