#Nintendo avslöjar att hackers gjort phishing-försök mot Nintendos europeiska webbsajt. Men alla kunders och besökares kontokortsinformation och liknande viktiga uppgifter uppges vara säkra.

"Phishing" är ett uttryck som används när någon, eller några, försöker komma åt andra människors personliga information (login-uppgifter t ex) genom att utge sig för att vara en trovärdig person eller företag.

Ytterligare information saknas i nuläget. Nintendo undersöker saken.

– Vi har upptäckt möjliga phishing-hot mot användare av den europeiska Nintendo-webbsajten, och vi undersöker detta just nu. Att försvara våra konsumenter är vår högsta prioritet så för säkerhets skull har vi omedelbart stängt ner några delar av denna webbsajt tills vidare, skriver Nintendo Europa.

– Vi vill återigen påminna er om att vi inte har tillgång till våra konsumenters bank-, kontokorts- eller adress-information på den europeiska Nintendo-webbsajten så den här informationen är inte utsatt för risk.

Nintendo Europa är bara den senaste i raden av spelföretag som fått oväntat besök. Bara de senaste dagarna har vi tyvärr kunnat avslöja att både Codemasters och Epic Games hackats. Som tur är verkar vissa problemskapare åka fast.