Piratkopierare ligger knappast i topp på någon utvecklares popularitetslista. Förståeligt: lägger man ett par års arbete på en produkt vill man gärna att folk betalar för den. Men Jason Holtman, ansvarig för affärsutveckling hos #Valve, har en annan syn på piraterna än branschen i stort - han ser dem som otillfredsställda kunder.

En stor orsak till piratkopieringen är enligt Holtman att spelen släpps för sent i vissa regioner. Folk vill helt enkelt inte vänta ett halvår på att få testa det spel som redan finns tillgängligt i andra länder. Ryssland tas som exempel: Valve släpper numera sina spel samtidigt i Ryssland som i västvärlden, och resultatet är att piratkopieringen minskat rejält. Piratkopierare ses därmed som "tonvis av oupptäckta kunder".

Hade inte kunna sagt det bättre själv! :) 12/02 Enda anledningen är ju att de ökar sina intäkter genom att tänka på detta sätt (nej, inte tänkandet i sig, men genom att applicera sin filosofi i praktiken, så gör de det). Hoppa ner från ditt rosa moln ;) 22/01 många håller nog med om att man helt enkelt inte betalar för ett skitspel från första början, för att lägga 500 spänn vill man ju ha minst 4 av 5 i betyg på spelen osv. och inga idiotiska kopieringsskydd! 21/01 Man låter bli att köpa en produkt som är skit. Man tankar för att man är bekväm och snål. 21/01 Det skulle aldrig falla mig in o betala för nått oavsett va det kostar! gratis är gott! Nu kan jag ta alla pengar jag slipper köpa spel för o knarka upp dom ist 21/01 Det är ju givet! Ett annat bra exempel på detta är filmer, vi i Sverigefår se ibland filmer på Bio när de lanseras på DVD i andra delar av världen och finns det DVD så finns det piratkopior. Så måna tänker säkert varför betala 80-120kr på bio när man... 21/01 det är klart det ligger något i det, fast det handlar ju mycket om att spel numera finns i överflöd och knappt något av dom är bra. man vill ju inte betala massa pengar för ett skitspel. och det lär ju gå att göra branschen smidigare och billigare men... 21/01 Vad fan snackar alla om? Visst Valve är främst av alla . Och är troligtvis mest ärlig när det gäller detta men kom ijen tåget avgick för säkert 4-6 år sedan. Även om man står först i kön till tåget så spelar ju de ingen roll om tåget gick 20 min tidigar... 21/01 "28% more units bought at retail than sold through Steam." Och det tyckte de var överraskande, när spelen man köper via Steam är snorjävla apdyra? Jag kommer ALDRIG köpa ett spel via Steam så länge de tillämpar 1 Euro = 1 $. Och förmodligen kommer jag... 21/01 Äsch, den stora piratkopiering är små tonåringar som anser att de inte har råd att köpa massa spel, och ändå inte har moraltänkandet att stödja tillverkarna, så istället tankar man ner allt man vill spela och skiter i att betala... 21/01
Skicka en rättelse