Crysis 2 slutas säljas i Valves digitala butik för att istället krängas på Electronic Arts omlanserande Origin-sajt.

För några veckor sedan nylanserade #Electronic Arts sin spelbutik på nätet, EA Store blev Origin.com, och de som följde dem på E3 märkte att mycket fokus lades på den nya adressen. Från och med nu har de också tagit bort #Crysis 2 från den stora konkurrenten Steam för att istället erbjuda titeln via den egna kanalen.

Vill du köpa #Cryteks actionspel digitalt är du därför hänvisad dit, eller till någon av de mindre onlinebutikerna, såsom Direct2Drive och Impulse. Det är bara Steam som inte längre saluför spelet. Valve kommer heller inte att kränga #Alice: Madness Returns som släpps nu i veckan. Vi gissar att det blir den nya strategin för Electronic Arts titlar och det ska bli intressant att se hur #Battlefield 3 kommer att hanteras.

Alice madness returns - dök upp på Steam nå´n gång under den gågna helgen iaf.Kanske Crysis 2 dyker upp igen också :) 19/06 Skönt att jag inte är intresserad av det spelet. 16/06 EA tänkte inte igenom den idéen va? 16/06 Det handlar inte bara om rena försäljningssiffror.Självklart skulle de sälja mer ifall de hade Crysis 2 exponerat på Steam men hela poängen är EA vill få kunder till sin nya affär och att kunna säga "Crysis 2 expansion, exklusivt på Origin" är ett led... 16/06 Grejen är den att Crysis 2 är redan passé försäljningsmässigt, och DLC på PC till det inte något som skulle locka köpare. I och för sig kan en eventuell expansion vara mer pengadrivande, så vi får väl se framöver. Men DLC till en expansion? Jag är fortf... 15/06 Det jag hört, som verkar troligt, är att Crytek har skrivit ett avtal om att alla deras framtida Crysis 2 expansioner och DLC ska vara exklusiva till Origin, men Steams kontrakt med Crytek kräver att alla expansioner och DLC till spelet ska vara tillgän... 15/06 Kan man ens spela mp på detta? kmr ihåg att det inte funkade i början. 15/06 Läste det också, låter lite vagt. Vore kul att höra vad Valve har att säga. Kan det vara så att Cryteks agreement som bryter mot steams regler, är med Origin? Rena spekulationer, men så kan EA få bort Steam utan att lastas för det i första ledet :) 15/06 Nej? Snarare oligopol. 15/06 Det var Steam som tog bort Crysis 2 och ingen annan. http://www.giantbomb.com/news/crysis-2-and-others-disappear-from-steam-eas-relationship-with-steam-unknown-updated/3382/ 15/06
Skicka en rättelse