Med förra veckans release av #Duke Nukem Forever känns ett släpp av #Half-Life 2: Episode Three inte lika omöjlig längre, kan #3D Realms kan #Valve. Det senaste ryktet säger dock det som många redan har anat, att utvecklingen lades ner strax efter #Episode Two släpptes 2007 till fördel för #Half-Life 3.

Uppgifterna kommer från det officiella forumet, i ett inlägg som snabbt raderades och personen som skrev det blev bannad permanent. En fansida var dock snabba med att ta en skärmdump, varför uppgifterna har kunnat spridas. Informationen kommer från en person som lämnade Valve förra året och som ska ha jobbat på Half-Life 3 mellan 2008 och 2010 samt varit projektledare för Episode Four, en spinoff som utvecklades externt men som också har skrotats. Vidare gräv visar att #Electronic Arts stod bakom den titeln och sex konceptbilder finns att hitta på nätet.

Allt som allt är det nog få som är förvånade. Tanken med episoder istället för expansioner var att förkorta utvecklingstiderna men Episode Three har tagit längre tid på sig än många AAA-titlar.