#Metal Gear Solid-skaparen Hideo Kojima har gjort en lista över femton filmer som fungerat som inspirationskällor för de hyperpopulära spelen om antihjälten Solid Snake. Listan är en del av en kampanj av japanska hyrfilmsgiganten Tsutaya. Brittiska IGN har summerat Kojimas kommentarer om varje film:

The Guns of Navarone: Fungerade som basen för hela Metal Gear-seriens infiltrationskoncept.

Goldfinger: Bond-filmerna har bidragit stort till MGS-spelen, och just Goldfinger råkar vara Kojimas favorit med Sean Connery i huvudrollen.

The Deer Hunter: Snakes bandana kommer härifrån, inte från Rambo.

Dawn of the Dead: Gav upphov till spelens kurragömma-spelstil.

Black Hawk Down: Atmosfären, bildspråket och ljussättningen var referenser för de tidiga MGS4-sekvenserna i Mellanöstern.

Det är väl snarare så att han pratar om vilka filmer som varit inspiration för serien som helhet, men inte nödvändigtvis att alla filmer i listan varit inspiration till alla spelen. 4 av dem i listan var kanske inspiration för första spelet 3 till andra... 22/01 MGS spelen är ganska filmiska i sin framtoning. 21/01 Känns som att han snackar om inspirationen till MGS4 inte hela serien.. svårt att titta på Black hawk down(2001), Children of men(2006), Bourne (2002) och Casino Royale (2006).. när Metal gear skapades 1987.. eller 1998 om man pratar MGS... 21/01 Sen är filmen superb :) Visst, många MÅNGA missar och felaktik bild utav vad som hände. Men ser man det som ren fiction istället för dokumentär så är den kanonbra :) 21/01 offtopic: utmärkt actionfilm ju. Ontopic: Bra lista, men trodde flykten från N.Y skulle vara med där.. 21/01 Hur resonerar du nu? Vet du bättre än han själv vilka filmer han tagit intryck av, eller vilka filmer han MINNS att han tagit intryck av? Eller är det nåt annat som stör? Lite förvånande är det att Escape from N.Y. inte är med men men.. :) 21/01 Black Hawk Down är värd att slå igång bara för Hans Zimmers utsökta soundtrack. 21/01 Jag vill älska ömt med Hideo. 21/01 Hideo Kojima snackar alltså en hel del skit. 21/01 Rambo ffs? Colonel och snake känns väldigt mycket som colonel och rambo, i alla fall i dom tidiga mgs spelen. Tror personligen även att bandanan kommer därifrån och kollar man på en sekvens när dom hämtat in snake(tror jag det var) i MGS så har han lång... 21/01
Skicka en rättelse