#Blizzard har nu valt att gå igenom tekniskt godis kring det kommande storsläppet #Starcraft II. Detaljerna avslöjar en hel del, bland annat att det kräver shader model 2 hos grafikkortet, vilket enligt uppgifterna kommer att få dra ett stort lass gentemot processorn.

Den drygt tio år gamla föregångaren #Starcraft har, givetvis, en grafik som inte står sig gentemot dagens likar och det är så klart lite uppföljarens mål att konkurrera på detta plan. Dock är Blizzard väldigt noggranna när de poängterar vikten av prestanda i förhållande till utseende och flärd.

Nedan följer ett antal nyckelvärden kring spelet.

- Upp till 500 enheter med en miljon vertices sammanlagt på skärmen.
- Spelmotorn erbjuder både single- och multiplayer.
- Mer än 8 000 rader unik shader kod.
- Shader model 2-grafikkort (Radeon 9800/Geforce FX) krävs för MRT-stöd.

Skulle någon ensam, föredragsvis nördigare person än mig, förklara vad som menas med shadermodel 2? 02/02 Javisst är Starcraft 2 en REMAKE på Starcraft. Enda som skiljer är "upphottad" grafik. >.< Njae... Blizzard vet iallafall hur de ska göra spel. Grafiken är inte det viktiga. Innehållet är det. 01/02 Håller med fullständigt. Jag spenderade sjukt mycket mer tid med td, mauls och rpgmoddar än med "original spelet" :) 30/01 Huh? Vad yrar du nu om? Harru Pms eller något? Edit: Ja ni Blizzard fanboys är för roliga :) Edit2: Ja du tycks ju vara oförmögen att se att jag faktiskt sa att det var DIN åsikt och inte alla andras tvunget ;) 30/01 Så länge vi med nya datorer kan skruva upp grafiken ordentligt så är jag nöjd. Älskar att skruva på grafikinställningar så man får bästa upplevelsen. :p 30/01 Jovisst körde man igenom hela men jag behövde ju inte vänta ett halvår för varje ras. Eller hur? Sen behövde man ju inte betala extra för varje kampanj. 30/01 Betala fullpris för ett spel som är som det gamla fast med uppdaterad grafik? Samt att man måste betala fullpris för alla delar? Pass. 30/01 Du skrev mycket tydligt att det låg utanför din tankesfär att det skulle bli dåligt ;) Men ja, låt oss hoppas på att det blir ett riktigt bra och skoj spel! 29/01 För den som översatte texten med singelplayer/multiplayer så blev det HELT galet. Detta är vad Multiplayer/Storymode (som översattes) innebär.. "Starcraft II is supported by an engine that in many ways has a split personality; during normal game play... 29/01 Och det kände du att du måste påpeka? Har jag någonsin sagt att det var någon annans än min egen åsikt? Sluta med dina vendettor och lugna ner dig några pinnhål. Och jag tycker SC är betydligt bättre och mer levande än några av de andra RTS:en du nämnde... 29/01
Skicka en rättelse