I en intervju med The Telegraph berättar Dan Houser, en av #Rockstars grundare, om bland annat skapandet av #Grand Theft Auto IV och spelens kulturella status. Han säger att nästa spel inte nödvändigtvis kommer fortsätta i samma mörka ton - sådant avgörs från fall till fall.

På fråga om han tror att det kommer ta lång tid innan spel tillmäts samma respekt som film och tv blir svaret att han hoppas att det kommer ta lång tid. Houser förklarar att eftersom de inte är med i någon akademi och eftersom spelmediet inte är kodifierat så finns det inget visst accepterat sätt att göra saker; de kan istället hitta på sådant under utvecklingens gång, något han säger är väldigt tillfredsställande.

Filmer och tv och böcker har blivit så strukturerade i sättet på vilket de måste angripa saker. Att inte jobba i den miljön ger oss enorm frihet. Jag vill hellre ha kvar friheten och inte ha respekten.

GTA Vice City 2 pl0x. 29/01 asdfg - det du skriver tycker nog många är lika viktigt. Du har helt rätt och ett bra spel kunde blivit så mycket bättre. 29/01 Bilfysiken var en av de bättre delarna i GTA IV. Det är ljusår mellan fysiken i San Andreas och GTA IV. Utöver den håller jag med om att de skalade bort för mycket i GTA IV, ex: när jag just köpt spelet och fick för mig att leka taxichaffis, som gått... 29/01 Älskade personligen GTAIV men lite mer humor och mer variation hade ju inte varit helt fel. 29/01 GTA Vice city ---> Bästa spelet i serien! Hoppas de går åt det hållet i nästa titel... 29/01 Jag tror de flesta håller med om att fyran är ett bättre spel än de tidigare vad det gäller grafik och storyline och multiplayer. Tyvärr så räcker inte det riktigt till när de förstört och dummat ner resten av spelet jämfört med de tidigare. Uppdragen... 29/01 Personligen så ser jag gärna att nästa GTA fortsätter i samma stil som GTA IV. Saints Row 2 var ett grymt härligt spel och jag antar att det kommer fortsätta på samma spår med nästa spel. Så jag ser hellre att de två spelen går sina egna vägar än att... 29/01 Håller med - spelar Saints Row 2 nu och tycker det är otroligt uppfriskande med humorn och att det generellt är så avslappnat, trots att kvaliteten på så många plan är uppenbart lägre än GTA4. Det innebär inte att spelglädjen blir sämre; nästan tvärtom.... 29/01 Trevligt, hoppas dom lägger in lite mer humor/sarkasm i nästa spel, även om det fans så var det lite utmattat. Humorn var antagligen det jag gillade mest i gta 3 :) 29/01
Skicka en rättelse