#TaleWorlds actionrollspel #Mount & Blade gillas starkt av många. Det vittnar inte minst ett synnerligen aktivt community och snittbetyget 4,37 från FZ-medlemmarna om. Något som varit hårt efterfrågat är multiplayerstöd, och nu börjar det äntligen bli dags - på utgivaren #Paradox pressmöte i Stockholm i går presenterade producenten Cem Cimenbicer en kommande expansion som framför allt lägger till just detta.

Det kommer inte vara möjligt att spela hela vanliga spelet i multiplayer; i stället läggs fokus på striderna. Målet är stöd för åtminstone 32 spelare (plus botar, om man vill), "förhoppningsvis fler". Det ska finnas typiska spellägen som deathmatch och team deathmatch, samt även siege och lite annat. Precis som vanliga spelet kommer multiplayer att vara moddvänligt. Stängd beta är tänkt att påbörjas inom tre månader. Om allt går som det ska släpps den ännu ej namngivna expansionen mot slutet av sommaren.

Andra nyheter är bättre strategisk AI, utökade diplomatimöjligheter och bättre renderingstekniker - bland annat HDR gör sitt intåg. I början av nästa vecka dyker det upp intervju med Cimbenbicer som berättar mer om expansionen. Håll till godo med ett lass färska bilder.

Skicka en rättelse