När #Electronic Arts i går levererade sin kvartalsrapport var det med en mängd nyheter i släptåg. Ett par nya titlar presenterades; några av dem kända sedan tidigare och några helt nya. Vi tar dem i tur och ordning.

- #Battlefield: Bad Company 2
Fortsättning på sommarens actionlir till konsol. Utvecklas av #Digital Illusions Stockholmskontor och väntas få premiär redan innan årsskiftet (om undertecknad läst rätt). Plattformar vet vi ingenting om i nuläget men PS3 och Xbox 360 känns som en relativt säker satsning.

- #Dead Space (Wii)
Vinterns succéskräckis portas till #Nintendos succékonsol. Ska enligt uppgift bjuda samma skräckkänsla som originalspelen och finnas i butik lagom till julhandeln.

- #Mass Effect 2
Ingen direkt nyhet att en uppföljare till #Biowares hårt hyllade rymdrollspel är på gång. Däremot får uppgiften om att det är en multiplattformare sägas vara intressant; #ettan var inledningsvis 360-exklusiv och släpptes senare till Windows. Vilka plattformar det rör sig om för tvåan är i nuläget okänt.

- #Dante's Inferno
Inte några omvälvande nyheter; redan i december [n=29963 stod det klart] att Dantes gudomliga komedi är på väg att bli spel. Preliminära uppgifter talar om premiär i början av nästa år.

Du menar alltså att desto mer lika en PC konsolerna blir desto bättre för dem? Det har du ju givetvis rätt i. Både 360 och PS3 ser ju sig själva som mediacenter lika mycket som spelkonsoler, de har hårddiskar och möjlighet att spela musik och film, spel... 06/02 Visst kommer de finnas spel, men de är viktigt att dom är bra också, vilket de inte släpps så mycke av längre på PC. Spel som kommer finnas kvar är MMO och casual medans konsol tar över hardcore. Skulle inte förvåna mig om nästa generations konsoler kom... 06/02 Glöm inte Battlefield 1943 som skall komma! checka.. http://www.battlefield1943.com/ !! 06/02 PCn har alltid varit ett verktyg och kommer alltid att vara det. Det är därför det finns en PC hemma hos alla, vare sig de äger en wii, ps3 eller en 360. Så marknaden för spel till PC kommer alltid att finnas där. Med bättre grafik och kontroller. 06/02 Det som säljs på PC är WoW, CS och The Sims, gud va bra, inget uttjatat där inte. Att BF2 toppar svenskutvecklade spel i försäljning säger inte ett piss om hela PC-marknaden då Sverige va klen på att ge ut spel förra året, de va BFBC och Mirror's Edge,... 05/02 forstor inte vissa som kebbe. jag ar 99,9 % saker pa att det kommer ett bf till pc. men sjalv vantar jag hellre 2 ar om jag far ett bra spel an ett spel de bara gjort. 05/02 http://www.battlefield.com/1943/ 05/02 Det är ju nästan som att Mario skulle blivit Sega exklusivt. ;) Men det lär nog dyka upp så småningom hoppas jag. Finns annat att spela under tiden. 05/02 BF pc fans kan googla "Battlefield 1943".. de verkar bli vår giv. Imorgon lär vi veta mer. 05/02 va, inget battlefield 1,5 då? 05/02
Skicka en rättelse