Att vara gigantisk är ingen garanti för att slippa bli ett offer för den rådande finanskrisen. Således har även #Activision Blizzard drabbats av det hårda pengaklimatet - företaget redovsar en förlust på 72 miljoner USA-dollar för förra årets sista kvartal, trots inkomster på hisnande 2,3 miljarder dollar under samma period. Bossen Bobby Kotick ser ändå positivt på framtiden och säger att det inte kommer bli fråga om några massuppsägningar, skriver Gamedaily.

Wolfenstein - i sommar?

Under rapporten hann företaget med antydningar om kommande titlar. För actionfolk av den gamla skolan är beskedet att #Wolfenstein ska dyka upp i sommar högintressant. Men - som alltid när det gäller titlar som #Id Software är inblandade i (utvecklingen sköts av #Raven men Ids spelmotor används) brukar "When it's done" vara det tryggaste beskedet att luta sig mot. När Wolfenstein väl är färdigt vankas ytterligare ett actionspel signerat Raven. #Singularity är namnet och planen är att få det färdigt till hösten, rapporterar Gamespot.

Förra Bond krockade med CoD

Ett nytt James Bond-spel är också på gång och det har en tid spekulerats kring att det kommer bli någon form av racing. #Bizarre Creations (#Project Gotham Racing 4, #The Club) har nämnts som utvecklare och enligt en vag antydan om innehållet lär racingentusiaster finna det aningen bisarrt - #Mario Kart möter #Forza. Tanken var först att skyffla ut spelet i höst men företaget drar slutsatsen att höstens #Quantum of Solace-försäljning blev lidande av att #Call of Duty släpptes i samma veva, och således skjuts nya Bond fram.

Storsäljaren Guitar Hero klarar sig givetvis inte undan uppföljarhysterin. Tre nya gitarrhjälteinkarnationer är att vänta i år, rapporterar Shacknews. Det ser ut att röra sig om en Greatest hits-utgåva som gör gamla gitarrbaserade låtar tillgängliga i #bandform, en ny variant till Nintendo DS (eventuellt kallad Modern Hits) samt en "rejäl omarbetning" av franschisen. Exakt vad det innebär är oklart. Och om du inte kan hålla dig tills allt detta släpps kan du se fram emot det tidigare tillkännagivna #Guitar Hero: Metallica som landar i mars.

Skicka en rättelse