Det Xbox 360-exklusiva #Grand Theft Auto IV-tillägget The Lost and Damned släpps lös nästa vecka. Tillägget innehåller en ny singleplayerepisod med en ny huvudkaraktär, men även multiplayerdelen får sig en uppdatering. Det blir förstås möjligt att använda nya vapen och fordon, men det intressanta är de nya spellägena. Vi provspelade dem i tisdags under en kort session hos Rockstar London.

Witness Protection: Två lag, N.O.O.O.S.E. och The Lost. De förstnämnda ska eskortera vittnen till olika polisstationer runt staden; en av spelarna börjar med att styra en väldigt stryktålig buss, övriga startar med polisbilar. The Lost ska - just det - ta kål på bussen eller vittnena och startar med motorcyklar. Att det här blir det mest populära läget är nog en lågoddsare.

Lone Wolf Biker: Intensiv, våldsam variant av att leka kull. En spelare startar som Lone Wolf Biker, är initialt odödlig under en kort stund och ska ta sig till olika checkpoints. Övriga ska försöka döda denna spelare. Den som lyckas med det blir ny Lone Wolf Biker.

Own the City: Två lag kämpar om kontrollen över olika distrikt. Egna distrikt får automatisk hjälp av datorkontrollerade försvarare. Varje lag har en Gun Van som kan köras nära lagmedlemmar för att ge dem bättre vapen. Laget med flest kontrollerade distrikt när tiden är ute vinner.

Chopper vs. Chopper: En mot en; den ena spelaren styr en helikopter och ska försöka ta kål på den andre, som börjar med en valfri motorcykel och ska försöka ta sig runt till olika checkpoints. Ombytta roller när någon vinner. Helikoptern tycks vara näst intill oförstörbar - kamikazeattacker är effektiva.

Club Business: ...vill Rockstar hålla hemlig till tisdag, men det rör sig om något kooperativt.

Standardlägena deathmatch, team deathmatch och free mode kvarstår. Det finns även trettio nya races, och på motorcykel kan du hälsa på dina motståndare med ett basebollträ. Till de mindre ändringarna hör möjligheten att ställa in vilka inställningar du föredrar för att på så vis undvika ointressanta matcher. På tisdag smäller det till priset av 1600 Microsoft-poäng (~180 kronor).

Skicka en rättelse