Randy Stude från lobbyorganisationen PC Gaming Alliance och #Intel skrev vi om [n=29829 i vintras] då han talade om gratisspel som ett bra sätt att komma runt problemet med piratkopiering. Något som också lär generera en del kommentarer är en intervju med Big Download, där han säger att pc-spelindustrins historia är full av nystartade företag som faktiskt drog fördel av piratkopierandet för att bygga upp en marknad för framtida titlar.

Missförstå inte, jag förespråkar inte piratkopiering... men hur skulle Quake, Doom, Starcraft, Counter-Strike eller Half-Life kunnat bygga upp omfattande brand recognition utan ett omfattande nätverk av gamers som öppet delade med sig av dessa spel. Dessa titlar (och många fler) definierade industrin. Personligen så var Doom min första erfarenhet av förstapersonsskjutare, och jag betalade inte för det.

ostmjuk hamster- vill bara säga att det finns en pågående bojkott som sträcker sig i en månad. mer om det t.ex. här->http://calandrella.wordpress.com/2009/02/01/bojkott-av-kulturindustrin/ fb-grupp->http://www.facebook.com/home.php?ref=logo#/event.php?e... 19/02 Mafia hade jag glömt bort :/ hoppas 2an blir bra. ARMA och Stalker är kanske inte fulast i ligan men nog fanken är de buggiga... Ang. PC marknaden jämfört med konsoll-marknaden: "According to JPR, current world wide combined console sales for the latest... 17/02 Förutom De spelen - och ARMA eller Stalker är väl ändå inte fula heller - så har du äldre spel som Mafia, Operation Flashpoint, Vietcong, Serious Sam, IL2-Sturmovik, Hidden and Dangerous. Det är kända och populära titlar. Mafia II utvecklas väl fortfara... 16/02 Det var inte mycket som var korrekt där. :P 16/02 piratkopiering = du tankar hem musik, film och spel och du bränner över det på cd/dvd skivor som du sedan säljer vidare i inget annat än kommersiellt syfte. fildelning = du tankar hem musik, film och spel och allt material är tillgängligt ifrån dig samt... 16/02 Klart jag inte spelat _alla_ östeuropeiska spel. Jag har inte spelat alla västerländska eller japanska heller. På rak arm kan jag komma på namnen på UFO-spelen (aftershock, afterlight, aftermath), Arma, Stalker. Sedan har jag spelat en hel drös strategi... 16/02 Jag tror inte att du har spelat _alla_ östeuropeiska spel så lista bara de du sett bugga ur eller spelat. Sedan förstår jag inte vad den nya meningen du editerat vill säga? Vad har den med Östeuropa och buggiga spel att göra :o ? 15/02 Fast gäller det biointäckter eller ingår där dvd/blu-ray också? Sedan borde man kolla på hur fördelningen är; i Sverige är det väl sisådär med biobesök (bio här suger imho, fan 50% chans att där är snorungar som sitter och stör nånstans). Jag tror att... 15/02 haha, *snap* ska kolla min källor bättre tills nästa gång :P 15/02 Listan blir nog kortare om du säger vilka östeuropeiska spel som inte är buggiga och fula. :) Förrutom the witcher då (vilket är ett fantastiskt spel). där = det.. jag borde nog editera in det ^^ världen över, inte bara i östeuropa alltså. 15/02
Skicka en rättelse