I november släpptes generation tre av den mäkta populära Nintendo DS i Japan. Hugande européer har fått nöja sig med uppgiften att DSi, som nykomlingen kallas, ska landa här framåt våren. Nu är exakt datum fastställt - den 3 april är det dags.

DSi är något mindre (12 procent smalare) än föregångaren DS Lite och den kommer ha något större skärmar. Inbyggt minne, bättre ljudkvalitet och två kameror står på nyhetslistan. Kamerorna är rörelsekänsliga och har funktioner för ansiktsigenkänning, vilket enligt pressreleasen borgar för nya typer av spel. Dock har Game Boy Advance-porten tagits bort, vilket gör att vissa äldre spel inte är kompatibla med nykomlingen.

Nintendo DSi släpps i färgerna svart och vitt till ett pris som ännu inte är fastställt. Den nuvarande generationen kostar drygt 1300 kronor. I USA, där maskinen släpps ett par dagar senare, kommer den kosta 169 dollar (knappt 1500 kr) och rykten surrar om 150 pund i Storbritannien. Vi gissar på ett pris mellan 1500 och 2000 svenska riksdaler.

Skicka en rättelse