En av skaparna av #Valve, Gabe Newell, höll öppningstalet till DICE 2009 och diskuterade en salig blandning av ämnen där allt ifrån piratkopiering till vinstdiskussioner ingick. Han berättar bland annat att under helgrean av #Left 4 Dead då priset halverades ökade försäljningen trettiofalt. Han presenterade även en kalkyl över försäljningen under deras "Holiday Sale" i ett led där han slängde en känga åt branschens ineffektiva prissättningsmodell.

10 procent rabatt - Ökade intäkter med 35 procent
25 procent rabatt - Ökade intäkter med 245 procent
50 procent rabatt - Ökade intäkter med 320 procent
75 procent rabatt - Ökade intäkter med 1470 procent

Newell går in på att #Team Fortress 2, med sina 63 gratis uppdateringar på 14 månader, är den riktning de strävar åt. Intelligent kritik tar Valve åt sig och utvecklar således sin produkt i spelarnas intresse.

How can we have a relationship with our customer to maximize the relationship to our customer and monitize that relationship?

Han menar även på att DRM faktiskt ökar piratkopieringen istället för att minska den. Steam har nu över 350 spel med 20 miljoner användare och ökar för varje år omsättningen med 100 procent.

Om priset av spel sänktes med 50 till 75 procent, tror du att försäljningen skulle öka så till den milda grad att det skulle bli mer profitabelt?

Tack till OOmiz för detta #nyhetstips!
Jag har ett gammalt Need For Speed spel på cd hemma och inte går det spela på XP. Och Windows 98 hade jag inte tänkt installera för den sakens skull. Jag tror även att DirectX och nya modeller av grafikkort kan göra äldre spel obrukbara. 22/02 Jag har bara en sak att säga Italienarna; SÄNK PRISERNA! /Kurtan 21/02 Ja, det gäller för bolagen att få bort den tidiga kopieringen och Steams variant med att man låser upp spelet på på releasedagen fungerar ganska bra här skulle jag tro. Det är klart att ett spel tappar i försäljning om det går att tanka hem en vecka för... 21/02 Tja, enligt Valve själva så är det day-zero (releasedagen) som är viktigast. Det har de nämnt ett antal gånger. Det är ett faktum att DRM har haft den positiva effekten (speciellt Steam då) på just day-zero. Att det crackas en vecka senare spelar inte... 21/02 Jag köpte det idag på Gamestop för 499:- men det finns billigare på andra ställen (t.ex. Webhallen) men Gamestop butiken är lokal så ingen frakt etc. Det intressanta med DoW II är att den använder Steam enbart för kopieringsskydd. Det är nämligen så att... 20/02 Har du nån länk till dina källor? Det enda spelet jag minns att jag inte sett ute runt samma tid som launch var nån version av Colin Mcrae rally med codemasters egna "Discguard" DRM. Dawn of War 2 som någon nämnde fanns ute i publik piratversion den 16:... 20/02 Jag tror nog mycket väl att intäckter skulle öka markant om priset på spel sänktes rejält. Men bara i det KORTA LOPPET. Efter sisådär några halvår, år efter att priser sänkts tror jag folk skulle fortsätta piratkopiera lika mycket och skylla på att det... 20/02 bra att dom sänker priserna synd att man inte kan få steam programet att fungerar steam.dll error 20/02 Creds till denna man. 20/02 Ja, kan hålla med om att Steam - bland annat - är ett DRM system, men till skillnad från dem flesta andra DRM system så fungerar det bra. Den enda gången jag överhuvudtaget haft något problem och inte kunnat starta ett spel har varit när mitt internet... 20/02
Skicka en rättelse