#Electronic Arts-chefen John Riccitiello säger att, i det långa loppet, är kanske inte den ekonomiska krisen något negativt, skriver Eurogamer. EA-chefen tror snarare att recessionen är en välsignelse som tjänar till att städa undan alla mindre nogräknade företag som släpper mindre kvalitativa spel. Dessa företag kommer att gå i konkurs medan de mer etablerade och duktiga företagen kommer överleva och gå starkare ur krisen, hävdar han. Att mängder av människor samtidigt oundvikligen förlorar jobben, varav minst 1000 personer hos dem själva, verkar vara av mindre betydelse.

Samtidigt som även EA gör sig av med anställda, säger Riccitiello att det är ett "recept att följa på egen risk". Hans tips till alla konkurrerande spelhus att överleva finanskrisen är: bestäm vad som är viktigt, investera i dessa projekt och gör dig av med resten.

Jefla fjant som helt uppenbart lider av storhetsvansinne. Tycker han borde akta sig för att stöta kula i växthus. 22/02 Jag räknar knappast mass effect som gjort av ea. Spelet var typ klart när ea blev inblandade. 21/02 Bra att du har koll då. Hur många av dom där spelen tror du EA har gjort? Dice: BF 2 BF 2142 Mirror's Edge, Skräp Maxis: The Sims 2, Bra Spore Det är faktiskt bara ett fåtal av spelen på din lista som är utvecklade av EA. Att du dessutom fått för dig... 21/02 Lol. :P Typiskt ateistisk religiofobi. Välsignad aka blessed behöver inte ha en religiös betydelse. -_- 21/02 Lustigt att EA skulle kläcka nåt sånt här... 20/02 Jag tycker i alla fall att NHL 09 är grymt jävla bra, och krävs inte många nyheter för att få mig att köpa nhl 10 (namn?) i alla fall. ja, tror inte många här skulle starta ett företag utan att vilja gå i vinst i alla fall... :P 20/02 Det här fann jag lite komiskt. Förövrigt hållde jag med. EA och dom flesta andra utgivare/utvecklare/producenter m.m har bara en tanke i huvudet, och det är att tjäna så mycket pengar som möjligt. Det är väl hela principen med ett företag eller? 20/02 Amen, herr Riccitiello. Dags att sluta spy ut en massa betaversioner i affärerna och tänka till två gånger innan ni väljer spelidé. Glad att de tänker i de här kretsarna i alla fall. 20/02 Så vi ska bojkotta EA så fler av deras anställda får sparken så du kan få chansen att ännu en gång gloata åt dom och säga hycklare och att dom är misslyckade? Smidigt resonemang, eller? EA har ryckt upp sig, det enda som fortfarande svider i mitt gaming... 20/02 Gillar hur folk lever kvar i det förgångna. EA har ryckt upp sig rejält på senare tid, och med det menar jag att de inte fullständigt ätit upp och krossat de utvecklare som EA köpt. De mördade Westwood, men har lyckats väl med att ge en viss frihet till... 20/02
Skicka en rättelse