Filmskaparbröderna Purchase Brothers lade på youtube för ett tag sedan ut en första del i en filmserie vid namnet Escape From City 17, som är baserad på #Valves Half-Life-värld. Ett av de stora frågetecknen som dök upp var hur de kunde få till denna fem minuter långa episod för endast 500 kanadensiska dollar (cirka 3400 svenska kronor). NewTeeVee har intervjuat ena brodern i Purchasebrothers, David, och därigenom fått svar på vissa frågor.

Inga av de deltagande tog ut någon form av lön från pengasumman och inte heller utrustning eller programvara kostade något - de hade tillgång till denna sedan tidigare. Själva poängen med City 17 var för bröderna Ian och David att visa upp sina förmågor samt prova på lite nya efterproduktionstekniker de utvecklat.

The costumes, and used/broken airsoft guns made up the bulk of the budget. There was no crew. We weren't paid for the hours of time we put into it.

David säger att de visuella effekterna helt och hållet byggts upp från grunden, även om vissa element från Half-Life 2 extraherades och finputsades. Bröderna arbetar även på ett större projekt, som du inte får höra mer om i nuläget. Nästa del i filmserien väntas ut på youtube om sex till åtta veckor.

Skicka en rättelse