#Sony har nu gått ut och sagt att över 21 miljoner Playstation 3-maskiner (21 300 000 för att vara mer exakt) sålts världen över sedan maskinen lanserades. Utannonserandet kommer i samband med att företaget ämnar släppa PS3, PSP och gamla trotjänaren PS2 i Latinamerika. Tretton nya länder ska få officiella Playstation-släpp enligt planerna. Tidigare har givetvis Playstation-maskinerna funnits i spelbutiker där ändå, men då har det rört sig om svindyra importerade prylar -- vanligtvis från USA-marknaden.

Jämförelsevis har #Microsofts Xbox 360 skeppat (obs! skeppat) 28 miljoner maskiner. De båda har dock inget att sätta emot #Nintendo Wii som med drygt 45 miljoner sålda konsoler är överlägsen herre på täppan.

Ge en till en behövande som mig! 24/02 GAH!! Vad som är dyrt/billigt är en bedömningsfråga baserat på en människas livssituation. Något som du kan tycka är dyrt kanske jag inte tycker är så dyrt. Sen kan man inte jämföra något nytt med något gammalt för att få en riktigt pris uppfattning med... 23/02 "Looking at the number, it's important to note that Sony - unlike many other companies - counts actual sales, not just units shipped to retail." http://kotaku.com/5157636/sony-we-have-sold-21-million-ps3s Låter visserligen lite konstigt, för alla brukar... 23/02 Absolut... VARFÖR kunde de inte tillverka en PS3-version som är en SPELkonsol och en PS3-version som är MULTIMEDIAmaskin? :D Det vore lite bättre än de alternativ som finns idag... enbart olika hårddiskstorlekar. Vilket känns lite konstigt eftersom man... 23/02 Sänk priset med 1000kr och jag säljer min 360 dirr, har tröttnat på Xboxen nu när alla spelare på XBL bara består av p12or från GB och 40-åringar från Texas, USA. 23/02 grattis sony! 23/02 23/02 Bra, nu kan Sony sänka priset då :) 23/02 PS3an må kanske vara dyr som klump summa men med tanke på att allt som är med så tycker jag det är ett bra pris. Laddningsbara kontroller, både tråd och trådlöst nätverk, Bluray, Bra media spelare (saknar dock lite codecs än men vem vet kanske kommer)... 23/02 Jo, det borde ju finnas en ps3a som är en renodlad spelkonsol, och en annan då för dom som vill syssla med annat. Då borde ju den renodlade tvspels ps3 versionen kunna bli billigare iaf. 23/02
Skicka en rättelse