#Funcom rapporterade nyligen förlust på strax över 23 miljoner amerikanska dollar i driftresultat för det fjärde kvartalet, skriver Gamesindustry. Norrmännens storsatning, onlinerollspelet #Age of Conan: Hyborian Adventures, påstås också ha mindre än 100 000 spelare i dagsläget enligt finanssajten E24.

Att Age of Conan tappat såpass i användare kan tyckas lite överraskande, då titeln var den tredje bäst säljande pc-titeln på den amerikanska marknaden under 2008 -- slagen endast av #World of Warcraft och #Spore. Dessutom rapporterades spelet ha 415 000 aktiva spelare i augusti ifjol. Funcom själva säger sig vara överraskade över att många spelare valde att överge spelet så fort. Därför jobbar man nu stenhårt på att återuppliva hypen kring spelet på alla de stora marknaderna samtidigt som lanseringar av Conan skall ske också i nya regioner.

som man grävt graven för man... 25/02 Hur ska de nu kunna skylla sina skitdåliga spel på piratkopiering? 25/02 de stackars liven vet tyvärr inte bättre. 24/02 Jao, jag är rätt sugen igen att prova efter uppehåll sen release. Tycker det var riktigt roligt men dock för lite content som sagt då det släpptes. Är ju mer värt att betala för t ex WoW där det finns nå att göra vid max level... istället för att hänga... 24/02 Varför tror så många att WoW är det första spelet i MMO-djungeln, bara för att det är det största/mest populära? Och så är det lite fel att jämföra WoW och AoC... Warhammer däremot är ganska likt WoW. 24/02 Försent tror inte jag heller att det är att rädda spelet. Det är många spelare som kommer tillbaka och servrarna som är kvar, börjar nästan bli overcrowded. Jag hoppas att inte bara Funcom lär sig från det misstaget de gjorde när spelet kom. Jag är så... 24/02 hade förbokat och allt när det kom, men min dator var väldigt undermålig minst sagt så jag slutade spela efter de 30 gratis dagarna var över. började igen någon gång i november 2008 när jag skaffat ny hårdvara och allting. känns som ett helt nytt spel,... 24/02 Har för mig att dom var tvungen att ta bort en hel del som inte hann med till releasen. 24/02 Med alla utlovade klasser och städer? 24/02 Härmar wow? Doxx antingen kan du ingenting eller så har du inte spelat AoC. Jag resubbade för några veckor sedan, bra mycket stabilare nu har aldrig krashat hittils. Mer quest och innehåll, inga större buggar och allmänt helt ok. 24/02
Skicka en rättelse