Det har cirkulerat oändligt med rykten om en uppföljare till PSP och det ser ut att ta sig lite fastare form när David Perry på Acclaim till att börja med på sin Facebook samt Twitter nämner den nya bärbara spelkonsolen.

"I hear Sony FINALLY has the PSP 2. And thank goodness, they've removed the stupid battery-sucking UMD disc drive. I'm excited"

Detta skulle i slutändan kunna leda till första riktiga insteget till fullständigt digital distribution, alternativt då att man köper en box med en nedladdningskod i affärer. För att tydliggöra berättade även Perry för Kotaku att det redan påbörjats utveckling för konsolen, vilket då skulle leda till att det finns en prototyp, vilket i sin tur leder till ett fullt möjligt släpp under hösten. Resten är mestadels spekulationer men man kan fråga sig hur bakåtkompatibilitet skulle fungera. Vad skulle du vilja se i nästa PSP?

PSP är mitt bästa konsolköp någonsin... Spelat tio timmar på den sen har jag inte rört den. Köpte den enbart för Silent Hill Origins och sen släpptes spelet knappt ett halvår senare till PS2an... Kul kul. 27/02 Ingen som övervägt att de kan tänkas sälja spel på ett annat fysiskt media så som skrivskyddade flashminnen? I så fall troligen ett eget format med kryptering eller dyigt, för att svårgöra sekventiell läsning (d.v.s. kopiering). 27/02 Kan inte säga att jag har så många förhoppningar. Har aldrig använt ett PSP, fast har varit påväg att köpa ett men nu ser det ut som jag sparar den pengen till detta istället! Hoppas bara prislappen inte är orealistisk.. 26/02 Nedladdningskod istället för plastbit låter jättebra. Jag vill ha 6 knappar på allt playstation nu är det kryss cirkel triangel och fyrkant :tummener: 26/02 Kanske rentav blir något att köpa. Sålde min PSP i brist på spel att spela, tyvärr... Men vilken bra handheld det var. Hoppas de förbättrar batteritiden brutalt. 26/02 Att tro att den ska släppas i höst bara för att det _kanske_ finns en prototyp är väl lite väl naivt. Men en ny PSP vore kul iaf, speciellt om det släpps bra spel lite oftare än en gång om året. 26/02 Lite vettigare placerad analog spak hade ju inte skadat heller. Interaktionsdesignern för gamla psp måste ju vara full när han satte spaken där han gjorde. 26/02 Läckert! 26/02 Najs! 2 analoga spakar vore trevligt som sagt =) 26/02 Stiligt, låter som att det blir en hel del DLC till denna handhållna. Ska bli intressant att se hur det hela utvecklas. :D 26/02
Skicka en rättelse