Vem gör den "riktiga" uppföljaren till #Operation Flashpoint? Namnet ägs av #Codemasters och efter brytningen med #Bohemia Interactive (den tjeckiska studion som gjorde den hyllade krigssimulatorn) har de själva tagit över utvecklingen av #Operation Flashpoint 2. Vilket fått tjeckerna att istället satsa på de snarlika krigsspelen #Armed Assault och #ArmA 2.

Vänster: Flashpoint 2. Höger: ArmA 2

Så långt är allt frid och fröjd. Men Bohemia vänder sig i ett pressmeddelande mot att kodmästarna marknadsför OFP 2 med ord som "den officiella uppföljaren". Som orsakt anges att det är Bohemia, inte Codemasters, som har exklusiv rätt att göra uppföljaren; Bohemia säger sig äga alla rättigheter utom själva namnet. Således tycker man att Codemasters sniker åt sig otillbörliga pr-poäng på deras arbete.

Is the upcoming Codemasters game really "the much anticipated return of the genre-defining military conflict simulator" Operation Flashpoint: Cold War Crisis? Is it really "the official sequel to the multi-award winning Operation Flashpoint: Cold War Crisis"?

Bohemia Interactive says: "No! What matters is the game, not the name."

Med ett högaktivt community i ryggen och det faktum att Operation Flashpoint 2 släpps också till konsol känns det som att Bohemia har stöd från en rejäl dos krigssimulatorfrälsta. Båda spelen väntas dyka upp framåt våren eller sommaren, beefen mellan företagen lär fortgå tills dess.

<form method="post" action="http://www.fz.se/poll.fz">
<input type="hidden" name="data" value="YToyOntpOjA7czo0MDoiMGY1NTU5Mjg4Njg0M2RhZDY3YTc0Y2ZkNTlkMmI0ZTdjZTIzYjNjNyI7aToxO2E6Mzp7aTowO2k6MjUyO2k6MTtpOjMzOTtpOjI7aTo5NzE1O319"></input>

<input type="radio" name="q339" value="1941" checked="checked" class="form_input_radio"></input>

Operation Flashpoint 2

<input type="radio" name="q339" value="1942" class="form_input_radio"></input>

Armed Assault/ArmA 2

<input type="radio" name="q339" value="1943" class="form_input_radio"></input>

Ingen kan göra originalet rättvisa

<input type="radio" name="q339" value="1944" class="form_input_radio"></input>

Något annat spel

<input type="radio" name="q339" value="1945" class="form_input_radio"></input>

Bryr mig inte

</form>

Tack till Redkid för detta #nyhetstips!
dom som gillade flashpoint är mestadels hardcore spelare, vilket betyder att dom vanligtvis har koll på skillnaden. dom som inte vet är troligtvis nyare spelare. första spelet är nästan för gammalt för att namnet skulle bygga upp mycket hype kring spele... 02/03 Faktiskt... PR har fortfarande vissa brister som man inte kan kommar runt (mestadels buggar/glitches relaterade till BF2 spelmotorn), men det är så mycket mer spelbart än ArmA. Iom. version 0.85 så tycker jag det nästan kunde säljas som en separat produ... 02/03 Eller så är det så att eftersom ArmA 2 heter just ArmA 2 och itne OPF2 så kommer folk tro att det är ett annat spel, och de som gillade OPF kommer köpa OPF2 istället för ArmA2, vilket blir helt fel! Det tänkte du inte på va? Credit where credit is due.... 02/03 Det är väl klart att idéell upphovsrätt är något att ta hänsyn till. Om företagen ingått i ett avtal om att Bohemia har rättigheterna till att göra uppföljare till OFP och Codemasters marknadsför sitt spel som den "the official sequel" är det klart att... 02/03 geeks built this world... 8) 02/03 jag skulle säga att dom som bryr sig så grymt mycket om vilken som är den äkta uppföljaren är dom som är töntat. men men, 02/03 I stort sett återger jag vad Bohemia säger och markerar det tydligt flera gånger: "Som orsakt anges", "Bohemia säger sig", "Således tycker man". Sista stycket är snarast att betrakta som fakta. Omröstningen är hyfsat värdeneutral. Den där "klara vinkeln... 02/03 De som säger att dragon rising är den äkta uppföljaren til OFP är ju bara töntar. Självklart är det Bohemia Interactive som har kompetensen. ARMA2 kommer äga. 02/03 Jag hoppas Codemasters förvaltar namnet bättre än vad Bohemia försöker då dom misslyckats så totalt med Arma. Arma var ju under all kritik när det först släpptes och förväntar mig inget annat från dom när det gäller Arma2. 01/03 Varför ha en recension där man jämför två helt olika spel? Känns som att jämföra Counter-Strike och Rainbow Six: Raven Shield. Låt istället OFP2 få sig en jämförelse med BF2 och ArmA2 med ArmA och OFP, så att man i alla fall jämför med spel i samme genr... 01/03
Skicka en rättelse