Eurogamer har kommit i kontakt med en källa nära #Sony, som skvallrar för britterna om nya PSP-4000 med kravet att få vara anonym. Enligt källan skall nästa version av Sonys bärbara ha skjutbar skärm, sakna UMD-spelare samt kunna spela vissa spel endast via axelknapparna i "stängt" läge.

Ryktena om den nya versionens egenskaper är inte första gången vi hör talas om, och allting talar för att Sony verkar överge sitt mindre lyckade UMD-format. Enligt den anonyma källan är skärmen i princip identisk med den i PSP-3000 -- med skillnaden att den som sagt är skjutbar. När konsolen är "stängd" kan man fortfarande spela spel som bara styrs via axelknapparna, vilket förmodligen också gäller maskinens övriga uppspelningsalternativ för till exempel musik.

Sony har avböjt att kommentera.

Fan varför inte umd, jag gillar och köper filmer lite då och då till min psp, skit lämpligt att checka film på pspn på tåget eller nått, visst det funkar me portabel dvd spelare också, men jag orkar fan inte köpa sån när jag har min psp istället. :P 04/03 Inte alls förvånad om det kommer en ny PSP, det bör även komma en tycker man. Kan DS få nya, så kan PSP ^^ 03/03 PSP är en grym handheld konsol enda felet är att det kommer så lite spel. 03/03 jag tror nog dom snackar om ett psp 2 och inte en ny version av den första med tanke på att den inte kommer ha någon umd 03/03 Krisen ger all anledning att försöka få PR och göra egen reklam. En ny, lättuppdaterad produkt som kanske är billigare att tillverka är alltså inget dumt i en kris. Vad jag vet säljer PSP bättre än PS3 (och dessutom inte säljer på förlust), varför PSP... 03/03 Hur skulle det fungera med äldre PSP-spel utan UMD, endast köpa spel över PSN? Känns som väldigt lösa rykten, väntar på något officiellt från Sony. 03/03 PSP är enligt mig det överlägset bästa handheld konsolen den slår DS lätt jag hade en DS innan och då man tröttnar på att spela med pekskärmen så är den tråkig. I början så äger den men min PSP ägde då jag fick den och jag hittar fler och fler funktione... 03/03 Vet inte om jag drömnt det, men har för mig att man läst på FZ eller nån annanstans att dom inte skulle göra nån mer psp. 03/03 Är inget fel på min PSP-1000 :P 03/03 jag är nöjd med min gamla än så länge funkar fan perfekt efter 3 år :D 03/03
Skicka en rättelse