Vi rapporterade för några veckor sedan att #Assassin's Creed var på väg till PSP. Samma dag skrev vi även om utannonseringarna av LittleBigPlanet och Motorstorm till formatet. Nu berättar #Sonys PSP-chef John Koller för MTV:s spelblogg om planerna företaget vidtagit för att se till att 2009 och 2010 blir lyckade år för deras portabla lilla gynnare.

Bland annat har Koller rest runt till olika spelhus och snackat om vilka framgångar deras egna förstapartstitlar varit till formatet, vilket enligt honom är ett bevis på att det går att tjäna bra pengar på att utveckla spel till det. Han har också givit förslag på olika spel som skulle kunna funka och samtidigt poängterat att det är nya delar i stora spelserier han vill se och inte trötta Playstation 2-konverteringar. Givetvis hittade Koller också något nytt att anmärka på #Nintendos vansinnigt populära DS och dess "osofistikerade" spel:

But the DS games require much less development investment, because the graphics aren't as good, the gameplay isn't as deep. In general it's just not created for a more sophisticated, mature gamer, but usually [someone who is] under 12.

Verkar som Sony fortfarande inte gett upp slaget mot DS, alltså. Tidigare idag skrev vi om nya PSP-rykten som dykt upp. Koller kommenterade dock inte dessa.

Du är sämst helt seriöst. Det jag menade är liksom själva storyn i spelet men om man ska kolla på Warcraft loren så finns det ganska mycket djup men liksom det är ju ingen story man följer i spelet. Du blandar ihop saker och ting. 05/03 Inte så mycket djup i storyn bakom wow? Jo tjena. Kommentera gärna med saker som du har koll på. Oh förlåt, glömde bort min kompis älgen därborta...... 05/03 Jag har aldrigt sagt att ett spel måste vara bra för att det tar mycket plats plz. Men om man har mer plats på ett medium så har spel utvecklarna bättre förutsättningar för att få in mer detaljer i spelen. Sen så är det ju olika från person till person... 04/03 Men snälla du World of Warcraft är ett MMORPG och om vi ska kolla på djup så har WoW kanske inte så mycket djup i storyn men spelvärlden är stor och det finns väldigt mycket att göra det kan tolkas som djup av många. 04/03 Känns ju som att den här "diskussionen" redan är över, men jag måste ju nästan hoppa in och tillföra lite ändå! För att ge ett givande och bra exempel på att storleken på spelet (och då även mediet) inte innebär samma sak som djup så kan jag konstatera:... 04/03 Jag läser endast kommentarerna på FZ just för Hardboiled15. Håll utkik efter hans kommentarer, dom är oftast klassiska. Och som sagt, onödigt att gå in i diskussioner med pågen. Och sen Hardboiled15, så heter det blu-ray, INTE Blue Ray. Som dom andra... 04/03 Ja men var är spelen (obs inbiten RPG nörd obs) 04/03 Vilka underbara kommentarer. ^___^ 04/03 Jo då kanske jag inte behöver läsa dina idiotiska inläg i fortsättningen så TACK! 04/03 Men titta därborta! Där ligger en krock skadad älg. Ska nog gå bort till honom och snacka spel istället. Hejpåre Hardboiled15, vi höres....... 04/03
Skicka en rättelse