Medan konkurrenternas konsoler, som sig bör, kontinuerligt ökat sin försäljning så har #Sony redovisat försäljningsmånader för sin Playstation 3 där försäljningen minskat från föregående år. Detta är naturligtvis inte alls något sundhetstecken, men kanske helt enkelt vad man får räkna med när företagets maskin är den överlägset dyraste på marknaden. Samtidigt som världsekonomin befinner sig i en sällan skådat djup kris. En finanskris som givetvis slår mot dyra nöjen som just tv- och datorspel.

Ryktena om prissänkning på Sonys flaggskepp har på grund av den vikande försäljningen varit många, även om de själva ännu så länge kategoriskt förnekat alla sådana antydelser. En person som dock sannolikt mer än gärna ser en lägre prislapp, samt mer skjuts under vingarna, är #Electronic Arts Glen Schofield, som nyligen snackade med Gamesindustry om Sonys svårigheter.

I'm really not sure what's going on with Sony. They've been such a great, great partner and PlayStation 2 being such a great machine that, God, I hope they get out of this and they figure it out and they're around for a long time.

Schofield säger också att det är viktigt för hela konsolspelsindustrin att det finns tre konsoler att välja mellan.

Har han rätt eller fel, vad tycker du? Är det rådande läget med tre konkurrerande konsoler bra, eller skulle vi alla tjäna på att företagen slog sig samman och enades om en enda supermaskin?

saken är enkel. Om hela konsollindustrin gick samman om en mjukvarustandard skulle alla tjäna på det. Det vill säga så att du kan köra alla spel på marknaden på alla konsoller. (Möjligen att man undantar Wii från detta då den är så säregen från de övrig... 05/03 Den stora förtjänsten ligger ju i spelen dom säljer, inte maskinen (som redan är kraftigt bantad i pris). Samma sak om man köper en billig skrivare.. efter några gångers byte av patroner så har man spenderat mer än vad skrivaren kostade. :P 04/03 Att skaffa blueray filmer är ju helt onödigt, så länge ingen Blueray spelare finns till dator kommer inte försäljningen att ta fart. Nu är det extra svårt att sälja konsoller (speciellt den dyraste) när vi lider av en finanskris. 04/03 Har sagt det förut, och säger det igen, släpp en nedbantad ps3a med som enbart är en spelkonsoll som givetvis kan köra bluray filmer, och en ps3 för dom som vill göra en massa annat på sin konsol, det borde ju bli en märkbar prisskillnad på dom båda. 04/03 Hoppet är det sista som sviker människan 04/03 Jag har funderat ett tag på att köpa en ps3a, fast grejen är det att jag faktiskt inte vet vad jag skulle göra med den när jag köpt den. Visst det finns väl en del spel man kan spela, men inte tillräckligt många som jag är intresserad av för att rättfär... 04/03 Fan funderar nästa på att "stödköpa" ett PS3 :D :D Skämt å sido så har Sony försatt sig i den här knipan på egen hand. Två stora tabbar 1. låta gamers driva bytet: dvd > bluray. 2. komplicerad cellarkitektur. 04/03 ^- Men vanligt folk och casuals som är en stor skara av dom som köper spel idag bryr sig inte om om man kan byta hårddisk, blu-ray eller göra en egen kontroller. Så det är därför dom lipar, och förstår du inte det så har du för mycket pengar att göra... 04/03 Citat Jonas: På samma sätt har Sony gjort det möjligt för vem som helst att bygga en olicensierad handkontroll till Playstation 3, bara att sula in i USB-porten. Vilket såklart gjort att folk köper skiten. Att det saknas Sixaxis-funktion är skitsamma... 04/03 Stora problemet med konsoler är ju priset på spel. Jag har inga problem att punga ut 4000 för en PS3 men har verkligen inte lust att betala 600 för ett spel....så mest står konsolen och dammar :/ 04/03
Skicka en rättelse