Spelbutiken Playzone sjösatte häromdagen en kampanj med kraftiga prissänkningar på flera spelrelaterade produkter, vilket fått prissamlingssajten Pricerunner att avråda från köp från butiken.

Pricerunner menar att man alltid ska vara misstänksam mot erbjudanden som är osedvanligt bra. Och Playzones priser - 2995 kronor för en Playstation 3, 1995 för en Xbox 360 Pro med fem spel - är onekligen spektakulära. Men det är inte bara de låga priserna som får Pricerunner, plus en hel del andra nätbesökare, att reagera. Svårigheter att kontakta butiken, ägarbyte för ett par veckor sedan, att man inte kan betala via faktura eller postförskott med mera anges som skäl att tänka efter innan man halar fram plånboken.

FZ har utan framgång sökt företaget för en kommentar. Till Pricerunner försäkrar företagets vd att allt är okej och att kontaktproblemen beror på att kundtjänsten är överbelastad. Den nye ägaren Arvid Karlsson förklarar de låga priserna med att de endast kommer vara tillgängliga till lördag, skriver Barometern. Han försäkrar att alla som beställt kommer att få sina produkter.

Playzone har en butik i Kalmar och ytterligare en ska öppnas i Malmö den 1 april. På nätet förs livliga diskussioner kring butiken och priserna. Många menar att det hela är ett bedrägeriförsök i samma stil som Kameraexperten genomförde strax innan jul; butiken sålde kostsamma produkter till rejält låga priser, men produkterna levererades aldrig och åtskilliga kunder blev lurade på sina pengar.

Vi vill poängtera att vi i nuläget inte vet om Playzones kampanj är ärlig eller inte. Vi återkommer med nya uppgifter så snart vi får tag på dem.

<form method="post" action="http://www.fz.se/poll.fz">
<input type="hidden" name="data" value="YToyOntpOjA7czo0MDoiNTlhNWE4YzY2NmZmMzMyNTYxNTRhNWY2YzgzOWUzOGJmYWU5ZjBmNiI7aToxO2E6Mzp7aTowO2k6MjUzO2k6MTtpOjM0MDtpOjI7aTo1ODQxO319"></input>

<input type="radio" name="q340" value="1946" checked="checked" class="form_input_radio"></input>

Ja

<input type="radio" name="q340" value="1947" class="form_input_radio"></input>

Nej

<input type="radio" name="q340" value="1948" class="form_input_radio"></input>

Ingen åsikt

</form>

Shit vad tråkigt beställde en PS3 i måndags och inget händer. Omöjligt att få kontakt med butiken. Jaja det blir nog en polisanmälan imorgon. 05/03 Snart blir det oj inga varor levererade p.g.a systemfel haha :D 05/03 Ja i butiken gör det säkert det. Men att man måste betala i förskott i internetbutiken utan möjlighet att få det på postförskott eller faktura (med hänvisning till ett "systemfel") gör att man blir ytterst misstänksam. / LordDaimos 05/03 Haha, "Endast kortköp pga systemfel". Låter ju inte lite suspekt det. Vad för systemfel behövs för att inte kunna skriva ut en faktura? Slut på bläcket i skrivaren? Det enda som talar mot att det skulle vara bluff är väl att de har fysiska butiker, men... 05/03 Kan ingen scanna och posta ett kvitto då, så det blir lite tyngd bakom kommentarerna? 05/03 Och som redan sagt, att vissa fått varor från stället behöver inte betyda något då de gott kan ha skickat/gett ut vissa för att bygga förtroende under tiden. Skadar aldrig att vara aktsam vid onlineköp, särskilt vad gäller förhandsbetalningar - före jul... 05/03 Kikat lite på pricerunners forum och en kille skriver såhär: "Nisse - mars 3rd, 2009 - 11:20 Vill bara uppmärksamma er på att oavsätt vad grabbarna säger så har deras revisor avgått och företaget kommer att tvångslikvideras inom 19 dagar." http://forum.... 05/03 Visa bild :P 05/03 Tänkte precis samma sak. 05/03 Jag har nu fått hem min PS3:a som jag köpte från Playzone för 2995kr. Betalade med kreditkort, inge fuffens, dom är helt ärliga. 05/03
Skicka en rättelse