Wii MotionPlus är det nya tillbehöret som kommer göra den rörelsekänsliga Wii-kontrollen ännu skarpare, är det tänkt. GoNintendo skriver nu att Wii-prylen, som från officiellt håll saknar släppdatum, skall dyka upp någon gång i juni månad.

Detta hävdar dem eftersom #Electronic Arts kommande #Grand Slam Tennis skall nyttja funktionen. I en nypublicerad förhandsitt på spelet hämtad ur officiella amerikanska Nintendo Power-tidningen står att läsa att MotionPlus skall "finnas ute innan Grand Slam Tennis-släppet".

I USA sker detta släpp den 18 juni, vilket borde betyda att vi kommer kunna köpa MotionPlus i butikerna innan dess. #Nintendo själva säger bara att släppdatumet fortfarande inte offentliggjorts, och att allt annat är "rykten och spekulationer".

Mer om detta så fort vi vet något.

Var precis på väg att sätta på mig språkpolishatten, men nu slapp jag :) 05/03 Konsolen skulle verkligen inte ta skada av skarpare kontroller, så det enda felet jag ser med det här är obalansering i multiplayer. Btw: "Detta hävdar de...", ska det vara. Ähem. 05/03 Du har fel Kazutoyo, Nintendo själva har sakt att dom kunde lagt in tekniken från början men då skulle inte priset blivit som dem velat. Med tanke på hur DYR Wii-Moten är, så säger det sig självt hur mycket dyrare den skulle bli med MotionPlus integrera... 05/03 Knappast, då rörelsedetektorer är ingen speciellt ny teknik och Wii redan har ett kraftigt överpris för hårdvaran. 50kr extra max, om det redan var inbyggt i orginalkontrollen vid release. Det var extra RAM-minne, och jo det var dåligt för då funkade... 04/03 Skulle blivit för dyrt med den tekniken vid release. Ang N64 så var det expansion pack, vilket gjorde att man kunde spela i högre upplösning eller bättre texturer. Dåligt, bra? Vet inte.. Ditt argument är rätt meningslöst me tanke på att alla konsoltill... 04/03 Haha Nintendo i ett nötskal, gör aldrig saker "som de kunde vara" vid release. Kommer ihåg när man hade ett nintendo64, och man fick köpa till en liten grej man pluggade i konsollen som gjorde att man kunde lira "vissa" spel, som krävde denna lilla mani... 04/03 Nu då motion plus kommer ut så blir väll utvecklarna ännu mer fixerade vid kontrollen istället för att göra bra spel sigh precis vad Wii ägarna behöver. 04/03
Skicka en rättelse