När #Creative Assembly i slutet av månaden skyfflar ut #Stormrise i butiker blir det utan stöd för gamla hederliga Windows XP, skriver PC Games Hardware. Spelet utvecklas exklusivt för DirectX 10 och det saknas som bekant i #Microsofts numera lätt åldrade operativsystem.

Chefsdesignern Artem Kulakov förklarar att slopandet av DirectX 9-stöd gjort att utvecklarna kunnat koncentrera sig på kvalitet och prestanda. Han passar samtidigt på att hylla DX 10 (vilket väl får sägas vara ovanligt numera) och upplyser om att spelet stödjer såväl DX 10.0 som 10.1.

Stormrise utvecklas till Windows, Xbox 360 och Playstation 3. I välkänd Creative Assembly-anda handlar det om realtidsstrategi, fast denna gång förlagd till framtiden. Premiärdatumet är satt till den 27 mars.

» Läs mer om Stormrise

Låter inte så smart, tänk på hur många de kommer tappa köpare för att de inte har vista. Skapligt puckat. Kan ändå inte vara bra asso :( 07/03 Men.... XP och Vista suger ju stenhårt! Det är Windows 98 som gäller! Då får man absolut flest fps i spel! 06/03 Jo, dessutom skrev han det nedanstående så fint speciellt som han själv ignorerar fakta. Orkar inte debattera med såna. 06/03 Varför får jag känslan av att du ignorerade mina länkar? Jag vet mycket väl att Windows 7 är i betastadiet just nu (jag skrev det faktiskt; vilket du hade märkt om du tagit dig tiden att verkligen läsa det jag skrivit). Det jag menade var att Windows 7... 06/03 Vist handlar det om tid och kostnader, men nu är det så att runt 60% av de som spelar spel kör DX9 och Windows XP. (enligt steam) Om det nu handlar om pengar så kanske det vore smart att göra det för xp, för vart skall de annars få tillbaka pengarna frå... 06/03 Det gör skillnad för kunden. Det handlar inte något om "lathet" det handlar om tid och kostnader. mongi från DICE förklarar det ganska bra: [http://www.fz.se/bloggar/the_game_delusion/p=14600]. Edit: Är det? Windowsprogram är inte helt helt självgående... 06/03 Och detta har med slutanvändaren på vilket sett? Allt som går att göra i DX10 går att göra UTAN DX10 det hela handlar egentligen enbart om lathet från utvecklarna, Har själv kodat en del DX9 och läst en hel del om DX10 och det är inte precis några banbr... 06/03 Inget av det förändrar fakta att Windows Vista är långsammare än vad windows XP är. Det finns en anledning till att spel företagen lägger högre systemkrav på ett spel när det körs i Vista än när det körs i XP. Fast spel företagen kanske bara svamlar om... 06/03 Som webbutvecklare gnisslar jag ofta tänderna när jag måste ha att göra med äldre webbläsare. De saknar stöd för tekniker som moderna webbläsare klarar av. Det betyder mer arbete för mig att få dessa äldre webbläsare att visa samma sak som nyare klarar... 06/03 baah. Aldrig vista här, W7 verkar helt okej, men jag väntar då till dess. det här spelet verkar ingen veta vad det är ändå, så det är nog ingen bigg loss, men vad då "satsa på kvalite" vad har det och dx10 att göra med varandra? skumf. 06/03
Skicka en rättelse