Playzone-affären rullar vidare. Allt började med att Pricerunner gick ut och varnade sina kunder för att handla från butiken, på grund av deras krav på förskottsbetalning och häftigt rabatterade priser. Priser som rapporteras vara långt under normala inköpspriser. Igår uppdaterade vi er om att Kalmarbutiken polisanmälts och polisen är nu inkopplad i ärendet.

Butiksägaren har nu anhållits av polisen, skäligen misstänkt för bedrägeri alternativt försök till bedrägeri, rapporterar Sveriges Radio P4 Kalmar. Sedan Playzone bytte ägare i februari har det uppdagats att den nya ägaren tidigare straffats för bland annat skadegörelse och narkotikabrott. Även företagets suppleant, en 23-årig man från Göteborg, har straffats tidigare för bland annat bedrägeri och stöld.

Sveriges Radio har intervjuat Playzones förra ägare och frågat om han kände till att nya ägaren har flera belastningar i brottsregistret:

Hur skulle jag kunna veta det? Och skulle jag sålt då? Inte en chans! Revisorn och hyresvärden fick personnummer och kollade upp dem. De köpte bolaget för under varuvärdet. Killen var 19 år gammal och skulle flytta till Kalmar, jag var bara snäll mot han. Han var snäll och trevlig och han tackade och så kommer det här. Jag tycker bara synd om alla kunderna.

Oj vad alla skriker på straff mot dessa unga människor som dom tror blåst en massa folk. Enl. den info jag fått ang. detta så har varken 19-åringen eller 23-åringen haft någon tidigare inkomst. En är dessutom jagad av kronofogden sen tidigare. Det låter... 11/03 Det sade jag ingenting om. Två fel gör inte ett rätt. Det spelar ingen roll om "det går ändå", näringsförbud måste beläggas oavsett vad vederbörande kan få för sig att göra i ett senare skede. 09/03 Näringsförbud... heh. Vilken bubbla lever du i om du tror att det blir nå större problem att driva ett företag även om du har näringsförbud, känner en hel del folk som driver företag med näringsförbud... Allt som behövs är en målvakt. 09/03 Ja, det har stor betydelse eftersom det till slut kan leda till näringsförbud. Principiellt är det dessutom självklart att det spelar roll - alla som gör fel måste straffas för det, oavsett hur litet straffet är eller vad personerna kan tänkas göra efte... 09/03 Spelar det någon roll om de åker fast? kommer max få några månader och sen är dem ute igen och kan göra samma sak. Och pengarna har de antingen redan satt sprätt på eller på annat sätt blivit av med. Egentligen har de allt att vinna och inget att förlor... 08/03 Hur hade han tänkt lyckas med att lura en massa kunder på pengar utanför att åka fast? :P Lol. 08/03 Fy fan va häftigt.... där måste jag handla 07/03 Även om inte återförsäljaren finns kvar så har tillverkaren en garanti du kan gå på så man är inte helt utelämnad om man lyckades få tag på en billig PS3a eller liknande inna de stängde ner. / LordDaimos 07/03 Det är möjligt att den nya ägaren bara är en målvakt. 07/03 Möjligt att du har rätt, första gången jag hörde talas om kameraexperten var i samma veva som bluffen. Ändåså, när det gäller köp för över tusentals kronor är väl knappas postförskottsavgiften något att bråka om? Handlar det om några hundralappar, ok... 07/03
Skicka en rättelse