Game Trade Journals lista över vad en handfull högsta höns inom spelbranschen tjänar borde skava lika fint som en nagel i ögat på de som blivit uppsagda från sina utvecklarjobb det senaste halvåret. Genom lite gammalt hederligt journalistgräv i boksluten har de fått fram vad några av höjdarna på de största spelföretagen fick för löner och bonusar under det för många skakiga 2008.

#Activision gjorde en nätt förlust på 107 miljoner förra året men bossen Bobby Kotick behöver nog inte stå i kö till soppköken. Han fick totalt 14,9 miljoner USA-dollar från företaget, varav närmare 900 000 var själva lönen och resten bonusar (5 miljoner) och aktieavkastning.

#Electronic Arts [n=30127 lägger ner] nio kontor och säger upp 10% av arbetsstyrkan och visst tjänar John Riccitiello bara en tredjedel så mycket som Kotick. En total inkomst på $5 miljoner (varav $750 000 var lön) borde ändå vara tillräckligt för han ska slippa shoppa begagnade kläder på eBay.

[float="left"]<img src="http://www.fz.se/bilder/_imge.php?i=25910" width="50"></img>[/float]

För en dryg vecka sedan [n=31713 ryktades] det om att #THQ är nära ekonomisk knock-out och det syns verkligen på chefen Brian Farrells lön. I jämförelse med konkurrenterna är hans ersättning ett skämt, endast $651 987 men $1,4 miljoner i aktier håller honom nog från fattighuset. Så länge de inte faller mer än de 30% i värde som analytiker på Wall Street förutspår.

Uppskattad gest! =) Jag har inget emot någon på FZ - tvärtom. Jag ville bara ventilera mina reflektioner på formuleringen i nyheten. Ville bara veta om det endast var jag som hade den åsikten som jag nu hade. It's aaaaall good! *Nynnar kombaja mah lord... 12/03 jag tycker om dej iallafall 11/03 Hej alla bittra Aftonbladet-läsare. Calle heter jag och skrev den här nyheten, som jag tyckte var ganska kul. Visst, en liten sensationsvinkel hade den men samtidigt tyckte jag att parallellerna till hur företagen gick förra året var intressant. Det tog... 11/03 Det jag gillar med bonus systemet är hur dom har lyckats göra det till en win-win situation. Man ska altså få ut i förhållande till hur bra det går. men går det dåligt så löser vi det så enkelt att vi sänker våra ambitioner och säger "om vi lyckas att... 11/03 Sådana här siffror som får Piratebay att blomstra. Ska nog beställa mig en PB t-shirt nu 11/03 Mini-mus - vad jag kan se är det varken "uppenbart" eller ett "faktum" att vi börjat skriva kvällstidningsaktigt på sistone. Vi har tagit in ett par nya skribenter i år, möjligen skiljer sig deras stil något. Men den här nyheten skrevs av Calle. Han har... 11/03 Faktum kvarstår att ni då uppenbarligen börjat skriva "såna här grejer" går förbi mitt förstånd. Ni har inte gjort det tidigare, men en tendens har blivit allt mer tydlig de senaste veckorna. Varför? Och parallellen uppenbarligen många gör, är den till... 11/03 Om du att nyheten är skit tycker jag du ska skriva att den är skit. Men att blanda in en viss kvällsblaska känns rätt onödigt - alla nyhetsmedier gör såna här grejer. Vi i väldigt låg utsträckning jämfört med kvällsblaskorna, ska tilläggas, så jämförels... 11/03 Vad är det för skvallerjournalistik FZ börjat med? Sluta medvetet vinkla nyheter utifrån egna uppfattningar. Ni ska leverera ocensurerade nyheter - inget annat. Grädden på moset vore ju om ni postade en poll också som frågar något i stil med; "Tycker... 11/03 Du pratar om 2 olika saker. Dom köpte INTE Vivendi för 2.8miljoner dollar. Activisions chef tjänade 2.8miljoner dollar året innan dom gick ihop med Vivendi, och har nu en lön på 14.9miljoner dollar efteråt. Vore ju sjukt om dom köpt Vivendi för 2.8miljo... 11/03
Skicka en rättelse