I en nypublicerad Gametrailers-intervju säger #id Software-chefen Todd Hollenshead att legendariska fps-spelhuset inte tänker släppa #Rage i år. Han pratar hellre lite mer om spelets stora utomhusområden och säger att det kommer bli väldigt annorlunda jämfört med #Doom 3.

It's not quite open-world, but the environments are vast compared to Doom 3.

Rage drivs med företagets nya Tech 5-motor och skall släppas till Windows, Xbox 360, Playstation 3 och Mac. För lite mer information även om andra id-projekt, och rullande bilder, hänvisar vi till Gametrailers-intervjun.

* Uppdatering: Herr Hollensheads uttalande var en smula oklart och efter klargörande på flera håll står det nu klart att han sa precis tvärtom mot vad vi först trodde - Rage ska alltså anlända i år. Lyssna själv ungefär 9:20 minuter in i filmen.

* Uppdatering #2: Vad sa egentligen Todd Hollenshead? Den twittrande speljournalisten Geoff Keighley säger att Hollenshead säger att Rage inte släpps i år. Vilket går stick i stäv med ovanstående uppdatering.

Klart är att läget är oklart. Vi lämnar saken för nu och återkommer när id ids skyffla ut en mummelbefriad pressrelease. Räkna med att den släpps i år, eller senast nästa.

Skicka en rättelse