Brittiska Gamesindustry.biz skriver att #Nintendos bärbara Nintendo DS skeppat över 100 miljoner enheter världen över, fram till den 6 mars. Detta trots att den senaste hårdvarulanseringen, DSi, inte ens släppts i väst ännu. Fram till december förra året har hela 83 DS-spel skeppat en miljon eller mer. Sju av dessa har till och med nått över 10 miljoner skeppade exemplar -- siffror som än en gång befäster mjukvaruförsäljningen till DS som en av de mest välmående och mest lukrativa områden inom spelbranschen just nu.

Nintendo DS lanserades ursprungligen 2004, den tunnare DS Lite följde 2006. Redan förra året hade DSi premiär i Japan, men det är först den 3 april som maskinen dyker upp i Sverige. Med försäljningssiffror som dessa, och inga tecken på att populariteten börjar svalna, är DS på god väg att överta Gunpei Yokois klassiska Game Boy som Nintendos (och världens) mest sålda bärbara spelkonsol någonsin.

Oj vad jag längtar till den 3:e april nu, vill kunna spela bärbart för första gången sen Gameboy Colour! Synd bara att det verkar som att dem endast släpper svart/vit/ljusblå till en början, hade gärna köpt en röd eller grön DSi, men men, förhoppningsvi... 12/03 Fy bubblan för DS, ge mig PSP2!. 12/03 Mitt bästa köp på de senaste 5 åren, iofs kör jag med en M3:a vilket kanske inte är helt lagligt, men köper endå de spel jag anser är bra nog, använder M3:an mest för att prova och se om spelen håller kvalité för den lider av lite av Wii:ns problem, det... 11/03 Helt sant, en fantastisk konsol bara man struntar lite i de spel som kör lite väl hårt på gimmicker. Det är tom. en konsol från Nintendo där de inte själva gett ut de bästa spelen. Helt lysande! 11/03 Jag är inte så överdrivet imponerad av min Ds lite, har inte hittat särsligt många spel som jag gillar. men på tanke av hur många det finns och hur bra det går för spelen så MÅSTE det komma spel som även jag kommer att gilla. och då kommer jag sitta red... 11/03 Min DS lite är nog ett av mina bästa elektroniska köp någonsin, mycket bra bärbar med en sjuk batteritid och många, mycket bra spel. Det _enda_ jag kan klaga på för min egen del är att jag gärna sett displays med lite högre upplösning så att man kan emu... 11/03 Hade ett DS först men sålde det då spelet inte riktigt tilltalade mig och kontrollerna blev mer störandse än innovativa. Köpte en PSP Slim efter att ha sålt min DS och ångra det inte då priset på en slim är bra. 11/03 Jupp, köpte en DS själv för några veckor sedan just pga spelutbudet. Ser fram emot Suikoden: Tierkreis väldigt mycket. 11/03 Precis därför jag köpte DS Lite istället för PSP'n. :) 11/03 Föga förvånande då det är en fantastisk maskin med ett väldigt bra spelutbud. 11/03
Skicka en rättelse