#Nintendo har gått ut med att en prisökning på Wii är att vänta, med potential även för en prisökning på mjukvara. Den exakta ökningen för försäljare i Sverige är okänd, men GamesIndustry.biz meddelar att i Storbritannien förväntas priserna öka mellan 18-20 brittiska pund så en ökning på runt 300 kronor vore inte orimlig. Enligt Bergsala sker denna prisökning i Sverige om inte värdet på den svenska kronan ökar inom en snar framtid. Därutöver förväntas det bli svårt att få tag i en DSi när den lanseras här tredje april, på grund av att leveransen från Nintendo helt enkelt är så liten.

Fortsatt meddelar GamesIndustry.biz att försäljare kommer få det svårt att låta bli att höja priset på konsolen när priset från leverantören höjs, och dessa menar även på att det inte vore oväntat om även priset på resterande sortiment ökar med samma procentuella nivå. Vilket skulle innebära en prisökning på tio till femton procent även på spel och Nintendos andra konsoler. Däremot tror inte de utfrågade försäljarna att den skulle sålt mindre om priset hållt denna nivå från början, då det än så länge konstant funnits för lite inne på lager. Minskad försäljning anser de rimlig att vänta under sommaren, med en stark försäljning under juletider.

Var fick du den siffran från? Det är gränsfall att Nintendo ens kan köpa in konsolens processor för 20 dollar styck. 13/03 Pris där dom kan tjäna pengar på den? Den bygger på reservdelar från gamecuben, dom kan sälja den för 20 dollar och fortfarande göra vinst . Detta är bara positivt för mig personligen, kan göra mig av med min vid jul när det börjar bli ont om dom för... 13/03 Nintendo kan gott höja priset, har man ägt en Wii så vet man att den inte ens är värd priset som den står i idag. Tycker det är trist att säga men Nintendo tappade stinget för längesen... Det är kul i 1 timme sen kan man lika gärna titta när målarfärg... 13/03 Till skillnad från Microsoft så är inte Nintendo villiga att ta stora förluster för att vinna marknadsandelar och säljer därför konsolen till ett pris där de kan tjäna pengar på den. Om ett nytt konsolföretag hade använt samma strategi som Microsoft så... 13/03 Är du helt begreppsförvirrad eller? Hur kan det bli "oetiskt" att inte följa marknaden prismässigt för en sådan trivial sak som en spelkonsol. _Alla_ vinstdrivande företag gör det. 13/03 Som folk säger, det är ju "smart" av Nintendo att ta högt pris, för efterfrågan är ju fortfarande stor så folk köper. Men rent etiskt så är det sjukt. Men så finns där inte samma konkurrens mellan spelföretag, då man inte kan spela nintendos skitspel i... 12/03 Nintendo har väl alltid haft rätt höga priser gentemot vad man får för pengarna. Eller, man ska inte säga alltid, men de är inte ovana på den fronten. Jag tycker Wii är en tvedelad sak, både bra och dålig.. det finns några riktigt bra spel, men samtidig... 12/03 Sänkt försäljning kanske, men de kommer fortsätta att spöa både Sony och MS. xD Aja, jag har redan en Wii och en PS3, så jag bryr mig inte om vad som händer med deras priser nu i efterhand. :P 12/03 Suck...Tur att man redan har ett wii :P 12/03 Nintendo tar redan för höga priser. 2500kr för en konsol med förra generationens teknik? Att sedan betala 2400kr (!!!!! För fan en ny konsol !!!!!) för 4 uppsättningar med Wiimote + Nunchuck så att alla vänner kan vara med och spela alla spel är fan sju... 12/03
Skicka en rättelse