Tidigare i dag [n=31846 rapporterade vi] att den allt svagare kronkursen kan innebära prishöjningar för #Nintendos konsoler och spel. Om, och i så fall hur mycket priset ändras är oklart i nuläget. Likaså är det oklart hur Nintendos två största konkurrenter - #Microsoft och #Sony - ser på saken.

FZ har därför kontaktat Microsoft och #Nordisk film (distribuerar Sonys spelrelaterade produkter i Sverige) för att försöka reda ut begreppen. De förstnämnda har vi ännu inte fått något svar från, men Nordisk films pr-ansvarige, Daniel Gustavsson, säger följande.

Planerar ni några prisjusteringar för konsoler eller spel inom den närmsta framtiden? Om ja, på vilket sätt?
- Vi har ingenting planerat i dagsläget men samtidigt är det viktigt att påpeka att den allt svagare kronan påverkar alla som köper produkter från utlandet. Ingenting är skrivet i sten.

Hur märker Sony/Nordisk film av den svaga kronkursen?
- Som distributör betyder valutakursen givetvis väldigt mycket. I takt med att de stora världsvalutorna drar ifrån kronan tvingas vi precis som alla andra att justera våra priser därefter. Det tror jag att både konsumenter och återförsäljare har den största förståelse för.

Hur ser det ekonomiska läget ut för er jämfört med konkurrenternas?
- Det kan jag inte kommentera.

Vi återkommer förstås med Microsofts svar på frågorna så fort vi får dem.

Skicka en rättelse