Martin Walfisz, grundare och verkställande direktör för #Massive Entertainment, lämnar företaget med omedelbar verkan. Det meddelande han en överraskad personalkår i morse, skriver IT24.

Avhoppet hänger samman med att Massive i höstas [n=28833 köptes] av #Ubisoft. Walfisz har inget emot själva affären; tvärtom tror han att Massive också fortsättningsvis kommer göra bra spel. Men uppköpet passar honom inte som person, förklarar han.

- Jag har kommit fram till att sättet som Ubisoft vill driva arbetet inte riktigt passar mig. Jag vill ha en friare roll än jag skulle få inom Ubisoft.

Massive grundades 1997 och har ett par högklassiga strategispel i ryggen. I dagarna är de aktuella med #World in Conflict: Soviet Assault. Fram till i höstas gavs deras titlar ut av #Vivendi men efter att de och #Activision slogs ihop med #Blizzard förra året drabbades Massive och många andra utvecklare av den nya jätten #Activision Blizzards beslut att renodla verksamheten. Walfisz säger sig inte ha några konkreta framtidsplaner, men han har några spelrelaterade idéer som kan komma att bli verklighet vad det lider.

Är du medveten om att Vivendi (som ägde Massive 2003 - 08) också är franskt? :P 18/03 Inte alls oväntat. Ingen passar i ett franskägt företag. Canadicker är också speciella på sitt lite halvfranska sätt. återstår att se vad som händer med massive, de har gjort bra ifrån sig. Blizzard kan gå och kamma sig. Skrotföretag! Våga vägra Vivendi... 16/03 Tyvärr ganska väntar. Får se om fler ifrån Massive kommer att följa efter. 15/03 Jag tror inte ni ska vara så hastiga på att dra slutsatser. Är inte på långa vägar säker på det faktiskt betyder mindre frihet för Massive, kanske tvärtom. 14/03 Tråkigt för Massive men bra att det fortfarande finns personer med integritet i spelbranschen i alla fall. 14/03 Nästa spel från Massive kommer bergis ha något med Tom Clancy att göra, eller någon annan form av as dålig irak/mexiko -anti-terror whatever stämpel... Ubi gör ju inget annat verkar det som. 14/03 Jag kan definitivt förstå att de sålt till Ubisoft. För ekonomisk trygghet är det för de flesta företag tvunget att förr eller senare ansluta sig till en utgivare. Jag står dock fast vid att jag tror det är spiken i kistan för kvalitetsspel från Massive... 14/03 Inte kul! :( 13/03 Ingen nyhett är komplett utan ogenomtänkta, korkade kommentarer om hur de sålt sig, och hur världen kommer att gå under :) 13/03 Ubisoft... Jaha, då var ju det dödsdomen för att Massive Enterntainment ska producera kvalitetsspel som World in Conflict och Ground Control. 13/03
Skicka en rättelse