Skallrade tänderna så att det lät som på en spansk kastanjettbytardag när du mötte en #big daddy första gången? Det kan du komma att slippa i #Bioshock 2. Men samtidigt ryktas det om att tvåan blir läskigare än originalet. Och här petar vi in en spoiler-varning: läs inte vidare om du vill slippa veta upplägget i uppföljaren.

Du är kvar? Då kör vi. De senaste dagarna har det varit gott om rykten om Bioshock 2, många av dem felaktiga. Men efter att tidingen Game Informers förhandstitt nått amerikanska läsare har trovärdiga uppgifter börjat florera på åtskilliga håll och till de tyngre uppgifterna hör att du kommer spela som... big daddy. Du kommer vara utrustad med en välbekant borr, en bultpistol och kunna använda plasmider. När du möter en little sister kan du antingen adoptera eller "skörda" henne på Adam.

Uppgifterna ovan är bekräftade enligt flera källor. Därtill florerar fortfarande en rad rykten. Vi sammanfattar dem nedan och poängterar att det fortfarande handlar om obekräftade uppgifter.

  • Det hela utspelas tio år efter Bioshock

  • Någon form av multiplayer ingår

  • Vissa banor äger rum på havsbotten utanför Rapture

  • Du slåss mot andra big daddies. Big sisters agerar bossar och beskrivs som snabba och spelets svåraste fiender

  • Borren överhettas vid för intensiv användning

Bioshock 2 väntas dyka upp under årets tredje kvartal. Ännu har inget sagts om vilka plattformar det är aktuellt för men samma som föregångaren - Windows, PS3, 360 - verkar sannolikt.

Skicka en rättelse