#Capcom halkade lite på ett bananskal när de nyligen tillkännagav Versus-lägen till #Resident Evil 5. Bland annat här på FZ. Borta på Capcoms forum har Christian Svensson från Capcom gett lite svar på tal kring dessa spörsmål. "How Come Ye Released An Incomplete Game Capcom?!?" är rubriken på tråden och klagomålen gäller då just att RE5 får DLC så kort efter release, samt att det behövde uppdateras på releasedagen.

Svensson kontrar med att mena på att dessa anklagelser är "BS" (skitsnack/struntprat) och att det helt klart är värt vartenda korvöre det kostar med allt som ingår. Han fortsätter med att det inte var några klagomål innan det tillkännagavs att nya spellägen var på väg, att spelare var fullständigt nöjda med vad de fick ut av produkten. Klagomålen kom som bekant först när mer innehåll tillkännagavs.

DLC som Capcom tar betalt för har en helt egen budget, helt fritt från huvudspelets budget och tidsram. Om så inte vore fallet, skulle tillägget inte kommit med eftersom det helt enkelt inte kunde få plats inom de ramar spelet hade från början. Skapandet av DLC:t påbörjas ett bra tag innan spelet landsätts, just för att hinna med, i detta fall, deras deadline på tre till sex veckor efter spelets släpp. Svensson noterar även att om du inte är intresserad av det extra innehållet så finns det inget som tvingar dig att köpa det, men om du däremot är intresserad så vill han att du köper, och njuter.

Värt att fundera kring är däremot hur mycket arbete och kostnad det krävs för att göra nya kostymer till exempelvis #Street Fighter IV. Hur ser du på det? Tror du att det är en fasad eller att det helt enkelt inte tillkommit något Versus-läge annars?

var ju bara lite irriterande när Versus mode redan var på disken man fick ju bara ladda ner en lite unlock patch på 350kb för att få igång det. 45:- till åt gamarna, vilka svin 13/04 Lol håller med, 699? wth? Vart köper folk någonstans? Gå in på prisjakt och titta lite. Spelbutiken.se 528kr t.ex. 18/03 Jag fattar fortfarande inte varför alla säger att det här spelet kostar mer än nåt annat Xbox360/PS3-spel, för det gör det inte. Jaaa visst..man kan köpa det för 699kr om man känner för att kasta bort pengar..men man kan ju köpa det för mindre med om... 18/03 699+100=799kr för ett spel+ lite extra klädre och vs mode???? alla är inte gjord av pengar och så många som är arbetslösa med familjer har inte råd med detta nu finns det säkert dom som har bra med pengar så dom gnäller ju inte. Men dom som inte har all... 18/03 Det är ju riktigt kul att läsa alla kommentarer som "OMFG snålt att man MÅSTE pröjsa mer för dlc" osv. Det är ingen som MÅSTE köpa dlc, så sluta med vinet, börja på osten. 18/03 Tycker gratis DLC är helt super. Men DLC som kostar och det enda man får är några skins är riktigt lågt för att mjölka fansen. Visst får dom mindre pengar nu när pirater härjar på haven men det är ochså fler som spelar, nu när RE5 är så pass dyrt tycker... 17/03 Instämmer hellt och hållet. Vill man som kund sponsra dem med pics från spelet så är det ju gratis reklam. Strunt samma gick över till ps3 där är wallpapers och mycket annat som online gratis. 17/03 Om det är värt pengarna så köper man det annars låter man bli. Det återstår att se vad dem inkluderar eller rättare sagt vad man får för pengarna, just nu vet jag inte. Spelet i övrigt är hellt klart värt pengarna och jag gav ändå 697:- 17/03 Att Capcom vill ta betalt för ett nytt spellage är väl en sak. Jag tycker det är värre med alla företag som tar betalt för lite sugiga gamerpics på xbox live. Där snackar vi snålt. 17/03 Håller med dig. The Lost And Damned är den bästa DLC som kommit ut. Hur skulle en DLC se ut till Resident Evil 5? Fler maps, vapen? Story? 17/03
Skicka en rättelse