Apple höll under tisdagen en presskonferens för att berätta om nyheterna i kommande systemuppdateringen Iphone OS 3.0. Företaget hade sedan tidigare aviserat att dagens presskonferens ämnade ge insikt i vad som komma skulle och främst riktat mot utvecklare.

Och flera nyheter blev det:

  • Möjlighet för utvecklare att ta betalt för ytterligare nedladdningar direkt från en applikation.

  • Peer 2 peer-anslutningar för till exempel multiplayer-spel. Körs över Bluetooth.

  • Push-notifikation för applikationer som inte längre är aktiva.

För spelutvecklare är Apples Iphone och Ipod Touch en begynnande stark plattform. Det visas inte minst av att #EA var på plats på presskonferensen och visade en ny version av #The Sims 3 som kommer släppas till Iphone.

Foto: Gizmodo.com

Prissättningen för spelet kommunicerades inte, men vad som däremot sades var att EA kommer att sälja föremål till simmarna i spelet för 1 dollar styck. Spelet kommer även utnyttja maskinens musikbibliotek i den form att simmarna med en stereo i sitt hus kan lyssna på den musik du har på din enhet.

På åtta månader har 800 miljoner nedladdningar skett från AppStore och många av dessa är spel. Mobilspelstillverkaren #Gameloft uppger sig ha haft 2 miljoner betalade nedladdningar från AppStore, vilket med andra ord bringar intäktsnivån upp till ungefär 50 miljoner kronor för det gångna året.

Underbart, har precis beställt min Iphone! 19/03 Mr. Bravo läs mitt inlägg längst ner: http://www.iphoneinfo.se/forum/allt-om-iphone-3g/3586-iphone-3-0-a-4.html och sen angående mms vs mail, det är precis tvärtom om vad som sagts, MMS är bara skapats för mobilerna ska kunna skicka media matrial, mail... 18/03 Varför skicka mail när man kan MMSa? :p Mail tillhör 90-talet och är inget iaf jag använder ens till PC mer än till nyhetsbrev och kvitton. MMS är ju ganska överlägset vad gäller att skicka bilder till andra mobiler, iom att de flesta inte ens använder... 18/03 där tror jag du har missuppfattat nåt. Visst bluetooth nu stöds för allehanda ting, men så långt som jag hört så finns en sån funktion inte inbyggd än direkt i mobilen, dock kan det hända att nån gör ett gratis program som gör det åt dig, men som sagt,... 18/03 Stereo bluetooth kommer INTE fungera till äldre modeller. 18/03 Det ryktas inte om det, Apple har bekräftat MMS till 3.0. Sen måste jag hålla med dem som förespråkar mail framför MMS. 18/03 sluta, nu är du bara löjlig. MMs är faktiskt en miss på Iphoen, men finns Apps för det, å det ryktas om ett intregrerat mms app i 3.0. dock är jag väldigt nöjd med min Iphone 16gb vit :) fast tyckte mer om 2g versionen som hade aleminium å inte plats,... 18/03 Varför tror du MMS finns? Om det vore värdelöst som funktion borde det väl inte finnas på nya mobiler överhuvudtaget, eller hur? MMS är bra när man snabbt vill skicka en bild till en annan persons mobiltelefon. Hur många av de som har mobiltelefoner kol... 18/03 Tack för svaren, det blir nog en touch inom en snar framtid. 18/03 Varför skicka MMS när man kan maila? 18/03
Skicka en rättelse