Nolan Bushnell -- legendarisk #Atari-grundare, #Pong-tillverkare och rent allmänt ansedd som en av de viktigaste inom spelbranschen någonsin -- gillar inte onlinespel, skriver Eurogamer. Vid ett event i London beskrev Bushnell upplevelsen att spela online som "uppstyltad och platt", och han hävdar att onlinespelande inte alls är speciellt socialt. Därför borde det inte heller kallas för socialt spelande. Baww!

Social is buying someone a drink. Sitting in a dark room in your underpants talking to thousands of people might seem social, but it's not cool. The public space is always going to be here.

Istället för vanligt onlinespelande arbetar Bushnell på ett spelkoncept han kallar för uWink, som (något förvirrande) beskrivs som något "where people are able to play games via interactive video terminals at tables". Hur hela projektet uWink går lär vi bli varse i framtiden. Klart är i alla fall att gamla Atari-grundaren fortfarande inte verkar ha tröttnat på spelindustrin, och nya idéer från en livs levande legend som Bushnell är givetvis alltid av högsta intresse.

Socialt är det väl, men inte på en speciellt hög nivå, lite som att snacka i telefon. Det räcker dock inte för att JAG ska få mina social behov tillfredställda. 22/03 Nolan Bushnell är en NÅÅB! 22/03 Förvirrad ofta? När du spelar ett spel, så kontrollerar du någonting eller hur? Säg mig ETT onlinespel där du inte kontrollerar en karaktär. 22/03 uWink låter som att han har en grandios idé med typ nåt sånt här häftigt som en lokal där man träffas och spealr111!!!!oneone! Internetcafé och lan är väl inget nytt? :P 22/03 Det är socialt som inget annat att dra en match NHL09 online, iförd underbyxorna. 22/03 Fyfan killen kan. Håller med helt om att i princip alla MMORPGs är platta/uppstyltade... helt enkelt boring. Mer KotOR, Dreamfall, Mafia och Baldur's Gate till folket!! :D 21/03 Tycker han har en poäng, men han framför den ju på ett sätt som är gjort för att röra upp känslor och få uppmärksamhet - vilket han ju uppenbarligen får nu :) Visst är det en social grej att spela ett MMO, ett FPS i en klan eller något liknande, men sam... 21/03 Vem fan bryr sig om vad en gammal gubbe har att säga - även om han är grundaren av Pong? Hur är det inte socialt och hur skoj är det att spela mot botar på t.ex. CS? Social gaming IS COOL. 21/03 förvirrad ofta? vad har avatarer med sociala biten här? tror du att telefonen är den som du pratar med när du ringer till folk? 21/03 Gubbsjuka som tillåts, accepteras och till och med stäms in i pga av gubbens status orsakad av just det faktum att han är gubbe (vart med länge) - det är min analys av det här larvet. 21/03
Skicka en rättelse