#EA Sports hockeyspel har kommit till pc så länge vi kan minnas. Ett inlägg från användaren "Drezz" borta på Hockey Downloads Forum gör dock gällande att en pc-version av kommande #NHL 10 INTE är påtänkt i dagsläget. Även Playstation 2 blir utan stöd. Pengar, sedlar och ekonomi anges som orsak till beslutet, meddelar EA-anställde Ryan Nicholas.

As of now, the division in charge of putting out hockey games for those platforms have been reassigned to work on the console versions (Xbox 360 and PS3). Due to economic concerns, the separate PC version wasn't worth putting manpower into - I don't blame them, since the revenue from PC sales wasn't high enough to create a significant profit for the company.

Nog för att det säkerligen är konsolerna som drivit på försäljningen av NHL-spelen på senare tid... men visst känns det väl ändå märkligt att nästa NHL-spel inte kommer att dyka upp till pc, överhuvudtaget?

Föregångaren #NHL 09 fick gott om beröm och hela fyra av fem hockeypuckar i nät i höstas.

Bilden är hämtad ur NHL 09.

Jag har lirat NHL på PC sedan 1995. Varenda utgåva har jag testat och som någon tidigare skrev så dog NHL-serien efter NHL04 vilket jag spelar ibland på datorn och tycker är faktastiskt kul. När man sedan ger sig på 07-08-09 så vill man bara spy på EA.... 06/11 Jag gav upp NHL-serien sedan de helt idiotiskt tog bort att man kunde byta femmor med F1-F4 (och var tvungen låta den puckade AI:n sköta bytena åt en, vilket var extremt spelförstörande), plus en massa andra idiotiska konsolifieringar. Sedan dess gick... 23/03 Om man känner EA rätt så kommer de mjölka sönder NHL 10 på konsol sen mjölka det på PC alla vet ju hur pengar kåta dom är. 23/03 PC versionerna har ju inte renodlats på flera år, det ser fortfarande ut som NHL 2004, och anledningen är ganska enkel att lista ut. EA tjänar multum varje år på sportspel även till PC dock är det folk med mer casual datorer som köper dem mest, dvs folk... 23/03 Klart trist men håller med vad nosnos säger. 22/03 Själv sitter jag både på konsoll och PC och föredrar att spela sportspel på konsoll nuförtiden, men den där kommentaren var rätt onödig tycker jag. Låter enbart som att du försöker rättfärdiga köp av din konsoll. 22/03 Tur iallafall de satsar på FIFA spelen till PC med grafiken. Man såg ju självklart i FIFA 09 vilken betydlig grafik det hade på PC än vad FIFA 07 och 08 hade. Hoppas FIFA 10 får bättre grafik. Och jag håller med om att NHL serien är samma smörja varje... 22/03 PC spelarna blir ägda igen :D haha 22/03 Jag menade rent generellt... det är ju fler som har en konsol + stor tv än vad det är som har stor skärm till sin dator. Dessutom är det ju mer vanligt med HTPC + soffa än vad det är med GAMING-PC + soffa. Men å andra sidan så kan man ju idag ha datorn... 21/03 hahaha, någon som kommer ihåg när EA Sports skulle göra exklusiva FIFA versioner till varje plattform? :D Tror det var FIFA 09, och i slutändan så sög PC-versionen som vanligt och 360 och PS3 versionerna ÄGDE! VARFÖR? Jo, för att det exklusiva på PC-ver... 21/03
Skicka en rättelse