Pc-versionen av #Square Enix #The Last Remnant släpptes den 19 mars i Sverige, fast Steam-releasen sker först i april. De som köpt spelet i butik verkar dock ha problem att aktivera via Steam och börja spela det strategiska rollspelet. Problemet gör sig gällande då man skall aktivera titeln, då felmeddelandet "The Last Remnant has not been officially released, and cannot be unlocked at this time" gör sig gällande.

Borta på Steams officiella forum är såklart folk lite griniga över detta faktum. Den boxade utgåvan ska annars funka, men problem har uppkommit då släppdatumet för Steam-versionen är satt till den 9 april av oklar anledning. Att Steam-applikationen är "snäll nog" att säga till när spelet går att låsa upp är nog en mindre tröst i sammanhanget.

Last Remnant-affären är inte första gången #Valves nedladdningstjänst varit i blåsväder. Steam har tidigare beskyllts för liknande fadäser, såväl som regional prissättning och påtvingade autouppdateringar. Dessutom har tjänsten upprepade gånger drabbats av internetfenomenet "phishing". Samtidigt skall man ha i åtanke att Steam är en av de drivande krafterna bakom digitala nedladdningar och med över 20 miljoner användarkonton är det ingen tvekan om att tjänsten är en riktig braksuccé. Men även solen har sina fläckar, inte sant?

Uppdatering:
Att aktivera sin boxade utgåva av The Last Remnant skall nu funka felfritt. Square Enix och Valve har löst aktiveringsproblemet på Steam och allt är glatt, rosa och ren lycka i världen igen.

+1 Tycker det är fantastiskt underhållande. Kan inte sluta spela. Ända jag stör mig på är som nämnts att man inte kan hoppa cut-scenes. Finns en command man kan binda till en tangent i options men funkar inte :( För övrigt djupare än de flesta jrpg jag... 25/03 Samma här. Ju mer jag spelar desto bättre blir det. Det finns massor med godis om man skrapar lite på ytan. 24/03 Testade ett par fighter på demot ,, Nej tack .. Kändes som man inte kontrollerasde striderna överhuvudtaget :S.. 24/03 jag trycker ner alla mina tangenter på tangentbordet men lyckas ändå inte hoppa över cutscenes. 24/03 Att du gillar FF och kingdom heart säger ganska mycket om din smak gällande Jrpg, kan förstå att du inte gillar detta. Tycker Last remnant är ett av dom bättre Jrpg tackvare det roliga stridssystemet. 24/03 Håller med. Dessutom är jag rejält förbannad på Steam. 24/03 Horribelt dåligt spel... för helvete sluta försöka direkt porta 360 spel till PC! först HAWX och nu detta... snart även Stormrise.. alla 3 helt värdelösa på PC.. suck 24/03 Synd bara att den versionen man köper via steam inte går att låsa upp än då :/ 24/03 Square Enix... och ändå så är det ett totalt VÄRDELÖST spel. Älskar Final Fantasy-serien och andra spel... speciellt Kingdom Hearts... men det här, kan inte tro att det är de som har gjort det. 23/03 Går alldeles utmärkt för mig att skippa cut-scenes. Bara trycka på start o sen på back eller nåt på 360 kontrollen om jag inte minns helt fel. 23/03
Skicka en rättelse