Branschsajten Develop skriver att #Nintendo sannolikt planerar för ett flertal småskaliga, mindre handhållna applikationer till DSi. Efter att App Store till #Apples iPhone rönt uppmärksamhet i gamer-kretsar tack vare alla spel tjänsten tillhandahåller, så verkar det som att även Nintendo planerar något liknande.

Officiellt är det tyst, men inofficiellt hävdar insatta källor, som Develop varit i kontakt med, att företaget arbetar på en helt egen "app strategy". Källorna hävdar att den bärbara giganten kommer uppmuntra tredjepartsutvecklare till att producera massor av innehåll till DSi - både spel såväl som andra grejer. Dessa skulle sedan kunna bli aktuella för antingen DS Shop eller DSi Ware. En Develop-källa förklarar:

Vårt team ser detta som en spännande och stor app-satsning för DSi.

En annan anonym källa talade också bredvid mun, och var betydligt mera pratglad:

Nintendo är ivriga om att utvecklare skall erbjuda alla former av mjukvara när DSi store lanseras fullt ut i Europa och Amerika. Tack vare de avancerade funktionerna i DSi, som mikrofonen och kameran, så har företaget sagt till oss att det finns mängder av möjligheter för olika typer av applikationer, både spelmässigt och icke spelmässigt, som vi skulle kunna erbjuda.

Develop är en mycket välrespekterad branschsajt med bevisat god insyn i industrin, vilket torde göra detta rykte till ett ytterst välgrundat sådant.

Idag drog Game Developers Conference igång i San Francisco i USA. Nintendos ärkeninja och slutboss, Satoru Iwata, kommer där att hålla ett timlångt föredrag under parollen "Discovering New Development Opportunities" i övermorgon. Möjligen får vi höra mer om Nintendos DSi-strategi då.

Att företaget sneglar på App Store är förövrigt inte speciellt otippat. Sedan tjänsten lanserades har den fått över 6000 spel (bland mängder av andra program) och iPhone har blivit ett spelformat att räkna med. Detta har inte passerat de stora spelhusen obemärkt - så sent som i förra veckan lanserades en sprillans ny spinoff från #Metal Gear Solid 4-universumet exklusivt för det bärbara formatet. Givetvis ser Nintendo vad som håller på att hända och vidtar nu åtgärder för att deras våldsamt framgångsrika DS-format även fortsättningsvis skall vara det dominerande formatet att spela bärbara spel på.

Om Iwata tar upp något nytt kring DSi på onsdag så blir ni naturligtvis de första att veta det.

Skicka en rättelse