#Killing Floor heter en mod som ursprungligen skapades till skjutarspelet #Unreal Tournament 2004. Modifikationen dök först upp redan 2005 och är en så kallad "total conversion" - vilket innebär att mod-skaparna ändrat spelet såpass mycket att ytterst lite skvallrar om moddens ursprung. Istället för det mer hetsiga och actionbetonade Unreal Tournament är Killing Floor ett skräckspel med samarbetsläge (upp till sex spelare!) som blivit mäkta populärt bland fps-spelarna. Nu släpps alltså Killing Floor som ett eget, separat spel till #Valves Steam-tjänst.

Det nya spelet kommer innehålla allt ifrån den gamla modden plus massor med nytt material. I Killing Floor skall man försvara sig mot mängder av attackerande fiender i London-miljö, och till sin hjälp har man en arsenal värdig ett mindre U-land. Eller vad sägs om knivar, shotguns, granater, eldkastare och gevär? Ett "perk"-system för att ytterligare skräddarsy sina karaktärer med unika färdigheter såsom "medic", "sharpshooter" eller "berserker" finns också att tillgå.

Ett offline-läge läggs till för de som vill öva upp sina färdigheter ifred, innan de ger sig ut i cyberrymden. Steam-versionen av Killing Floor saknar tills vidare släppdatum.

Skicka en rättelse