#Electronic Arts har nu utannonserat att kommande racingtiteln #Need for Speed: Shift skall dyka upp i Sverige den 18 september i höst. En Xbox 360-exklusiv trailer dök upp på Xbox Live Marketplace idag, dessutom.

Need for Speed är en klassisk racingserie som varit i ropet sedan 1996. I vintras rapporterade vi om ett rykte som hävdade att, på grund av den vikande försäljningen för serien, så hade EA lagt ner utvecklingen av nya uppföljare. För snart två månader sedan rapporterade vi dock om att serien får kvadrupel tillökning, och Need for Speed: Shift är alltså ett av dessa spel. Shift utlovar mer fokus på realism än tidigare delar och kommer dessutom levereras med ett flertal racingbanor från verkligheten - till exempel engelska Brands Hatch.

Spelet utvecklas av #Slightly Mad Studios, som under förra namnet Blimey! Games jobbat med bland annat #GT Legends och #GTR 2 tillsammans med svenska #Simbin Studios. Det kommer dyka upp till pc, Playstation 3, Xbox 360 och PSP. Den bärbara versionen uppges dock utvecklas på annat håll av ett internt EA-team.

För några veckor sedan publicerade vi en bildnyhet om spelet.

Skicka en rättelse