Amerikanska NPD-siffror för februari dök nyligen upp. #Nintendos #Wii Fit visade återigen vilka långa ben titeln har, och knep förstaplatsen trots att spelet lanserades redan i maj föregående år i området. Att Wii Fit är riktigt populärt är ingen nyhet - men att det Balance Board-kompatibla motionsspelet nu har sålt bättre än #Halo 3 är betydligt mer överraskande.

Mitt i det djupaste USA, #Bungies och Halos hemmamarknad, får alltså den senaste delen i #Microsofts flaggskeppsserie stryk utav... ett träningsspel. Tilläggas bör också att spelet funnits i handeln åtta månader färre, samt till ett högre pris än för vanliga spel. Fram till februari har Wii Fit sålt 6 miljoner exemplar bara i USA. Halo 3 har sålt 5,9 miljoner.

Samtidigt rapporteras nu också att #Wii Play sålt över 10 miljoner exemplar, bara i USA. Spelets försäljningssiffror hjälps visserligen av att det kommer bundlat med en Wii-fjärr, men det är ändå riktigt anmärkningsvärda siffror givetvis. Brittiska Gamespot har fått några uttalanden av Nintendos Cammie Dunaway i frågan:

Även om man antar att folk köper Wii Play enbart för handkontrollen, så indikerar detta att det nu finns mer än tio miljoner människor som har en extra Wii-kontroll i sina hem. När detta läggs till de 12,7 miljoner Wii-kontroller som sålts separat förstärker det den växande sociala speltrenden vi sett där vänner och familj använder deras Wii-spel som en social hubb - både när man träffas personligen och online.

Totalt har det nu sålts nästan 23 miljoner Wii-kontroller i USA - nästan 4 miljoner mer än den totala användarbasen för Wii.

Äger du Wii, och har du också investerat i mer än en handkontroll?

Skicka en rättelse